1 milió € a la rehabilitació de calçades i la senyalització i ordenació viària

1 milió € a calçades i senyalització i ordenació viària

L'Ajuntament de Sant Joan Despí iniciarà aquest estiu un pla de rehabilitació de l'asfalt, de millora de la senyalització viària i de la xarxa ciclable. En total, aquest pla està dotat amb 1 milió d'euros i permetrà pacificar el trànsit, augmentar la seguretat i fomentar la mobilitat sostenible. 
 
D'una banda, l'Ajuntament rehabilitarà i adequarà l'asfalt de diferents trams de nou carrers: Major, Riera d'en Nofre, Vallespir, Samontà, Marie Curie, Fructuós Gelabert, Marquès de Monistrol, Mare de Déu de la Mercè i l'avinguda de Barcelona. L'actuació afectarà un total de 25.000 metres quadrats. 
 
A més de rehabilitar l'asfalt, es reposarà la senyalització horitzontal i vertical i s'incorporaran nous elements de protecció i reductors de velocitat. Això suposarà una millora de la seguretat viària i de la pacificació del trànsit. 
 
Millora de l'ordenació viària i de la xarxa ciclable
 
D'altra banda, l'Ajuntament de Sant Joan Despí també actuarà en la millora de l'ordenació viària a tota la ciutat, mitjançant la implementació de nova senyalització horitzontal i vertical i la incorporació de nous elements d'abalisament i protecció de la xarxa per a bicicletes. Aquestes actuacions es desenvoluparan a diferents carrers de tots els barris de la ciutat. 
 
La nova ordenació viària té com a objectiu afavorir la mobilitat activa en modes sostenibles: la mobilitat a peu, mitjançant la pacificació del trànsit; la mobilitat en bicicleta, fent més segura i atractiva la xarxa ciclable existent, dotant-la d'un traçat més ampli i segur i actualitzant-ne la senyalització; i la mobilitat en transport públic, en millorar el confort en els desplaçaments i la velocitat comercial dels autobusos gràcies al nou paviment i a la nova senyalització. 
 
Aprofitant la instal·lació de nova senyalització, s'unificaran criteris basats, entre altres, en el manual de disseny de les vies urbanes per a la mobilitat sostenible publicat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).
 
Minimitzar les afectacions
 
Els treballs d'asfaltatge i de millora de la senyalització viària començaran al mes d'agost i es desenvoluparan al llarg dels propers mesos. Per minimitzar les afectacions a la mobilitat, els treballs s'organitzaran per fases i l'Ajuntament informarà de les dates d'actuació en cada tram. Els desviaments del trànsit seran senyalitzats, així com l'accés als pàrquings i les línies d'autobús que en quedin afectades. 
 
Fuente: Ajuntament de Sant Joan Despí