Sant Joan Despí obre el procés participatiu del Pla d'Actuació Municipal (PAM)

Sant Joan Despí obre el procés participatiu del Pla d'Actuació Municipal (PAM)

Sant Joan Despí ha obert a la participació ciutadana el Pla d'Actuació Municipal (PAM) 2023-2027, l'instrument que recull la planificació estratègica de l'Ajuntament a l'inici de cada mandat i que defineix les línies prioritàries, els objectius i les actuacions dels propers quatre anys.

Fins al 18 de gener, els i les santjoanenques poden fer les seves aportacions al document a través de la plataforma on line PARTICIPA. Un cop revisades les  aportacions, s'elaborarà el document final que s'aprovarà en el Ple ordinari del mes de gener.

La ciutadania participa

Aquest instrument participatiu permetrà a la ciutadania fer aportacions als tres eixos que s'han definit: 'Ciutat Resilient', 'Ciutat Innovadora' i 'Ciutat Inclusiva'. Aquests tres eixos recullen 18 línies d'actuació que incorporen 113 projectes i 260 subprojectes que es portaran a terme els propers quatre anys. A través de la plataforma digital PARTICIPA (https://participa311-sjdespi.diba.cat) la ciutadania pot donar suport als projectes i proposar-ne de nous.

El PAM és un document viu que un cop aprovat anirà recollint l'activitat del mandat que en tot moment és oberta a la participació ciutadana a través dels diferents canals d'escolta activa dels que disposa l'Ajuntament. Un instrument que defineix cap a on volem caminar en àmbits com la ciutat verda, l'habitatge, l'espai públic, la ciutat intel·ligent, l'emancipació juvenil o el desenvolupament local sostenible i de qualitat.

Un altre dels instruments que implicarà la ciutadania en la gestió de la ciutat seran els Pressupostos participatius, amb propostes aportades directament per la ciutadania i que s'iniciarà al mes de febrer. Fruit de la participació ciutadania, a Sant Joan Despí han vist la llum projectes com l'skate del parc de la Fontsanta, el circuit de cal·listènia o l'ampliació de la zona infantil del parc Marta Mata, a les Begudes.

Agenda Urbana 2030

Les línies estratègiques que recull el PAM 2023-2027 s'emmarquen en l'Agenda Urbana 2030 per al Desenvolupament Sostenible i en els 17 objectius que constitueixen l'agenda global més rellevant en l'actualitat a escala global. El Pla d'acció de l'Agenda Urbana 2030, aprovat en el Ple municipal del mes d'octubre passat, estableix al seu pla d'acció els 15 projectes tractors que serviran per transformar la ciutat en els àmbits mediambientals, econòmics i socials.