Sant Joan Despí posa la primera pedra de les obres de construcció dels 53 habitatges protegits del sector ITV

Sant Joan despi Posa la primera pedra de les obres de construcció dels 53 habitatges

L'alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, ha posat la primera pedra de les obres de construcció dels 53 habitatges protegits que s'edificaran al sector ITV. Els pisos, que es van adjudicar a l'estiu a veïns i veïnes de Sant Joan Despí, permetran incrementar el parc

d'habitatge públic de la ciutat.  

L'edifici es construirà entre els carrers Major, Josefa Romeu i Gabriela de Frígola, a la zona on antigament hi havia la ITV. La construcció anirà a càrrec de la societat cooperativa Llar Unió Catalònia (que va ser l'adjudicatària d'aquesta parcel·la mitjançant concurs públic). En total, es construiran 53 habitatges: 51 de 3 dormitoris i 2 de 2 dormitoris. Tots els pisos tindran traster i plaça d'aparcament vinculats. 

La promoció es regeix per la modalitat de dret de superfície amb protecció oficial en règim general. La durada de l'adjudicació del dret de superfície és de 75 anys. Mitjançant aquesta modalitat, el preu del metre quadrat es redueix en un 20% en relació amb el preu establert per als habitatges de venda de protecció oficial de règim general. L'adjudicació dels pisos es va fer durant l'estiu de 2023. 

Més habitatge protegit

L'inici de les obres d'aquest edifici se suma a altres iniciatives d'habitatge protegit que s'estan duent a terme a la ciutat. Així, en els darrers quatre anys, l'Ajuntament de Sant Joan Despí ha entregat 21 pisos de venda al carrer Major i 64 pisos de venda al costat de l'estadi Johan Cruyff -totes dues promocions al barri de les Begudes-; 11 pisos de lloguer i 6 pisos de venda al carrer de Rius i Taulet -a l'antiga Metalarte, al barri Centre-, i 48 pisos de lloguer a l'avinguda de la Generalitat (Torreblanca). A més, ha adjudicat dues promocions amb dret de superfície al carrer de Fontsanta, de 35 i 48 pisos respectivament, que està previst que s'entreguin al llarg d'aquest any; i també s'han adjudicat els 105 pisos de venda que s'estan construint als blocs que estaven inacabats a l'avinguda de Barcelona.

Paral·lelament, l'Ajuntament de Sant Joan Despí segueix fent noves passes per ampliar encara més el parc d'habitatges amb protecció oficial i impulsar noves promocions, com 80 pisos protegits en règim de lloguer al barri de Torreblanca o la tramitació del planejament urbanístic de l'entorn de l'estació de Rodalies, on hi ha previstos 175 habitatges protegits.

Oferir alternatives d'habitatge públic per a la ciutadania de Sant Joan Despí és una aposta prioritària de l'Ajuntament. Des de l'any 1993, l'Ajuntament, a través de l'empresa municipal ADSA, porta més de 30 anys construint o promovent habitatge protegit. En aquest temps, ADSA ha construït o promogut al voltant de 1.100 habitatges, una xifra que continuarà creixent amb noves promocions que estan projectades.