El president Aragonès i el conseller d'Acció Climàtica es reuneixen amb la pagesia que s'ha mobilitzat fins a Barcelona

El president Aragonès i el conseller d'Acció Climàtica es reuneixen amb la pagesia

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat del conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort Subiranas, ha rebut aquesta tarda al Palau de la Generalitat els representants de les principals

agrupacions agràries que s’han mobilitzat fins a Barcelona. A la trobada, hi han assistit membres d’Unió de Pagesos, Associació Agrària de Joves Agricultors (Asaja), Associació de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (Jarc), Plataforma 6-F i la Federació de Cooperatives Agràries.

Durant la reunió, el president Aragonès i el conseller Mascort han traslladat que el Govern entén i dona suport a les mobilitzacions de la pagesia catalana. Aquesta trobada respon a la voluntat del Govern d’escoltar les reivindicacions del sector primari d’arreu del país, tal i com ha afirmat aquest matí el cap de l’Executiu durant el ple del Parlament assegurant que “el Govern està plenament compromès amb el sector de la pagesia”. Segons ha explicat, el Govern ha fet una “política decidida en l’àmbit de l’agricultura”, prenent mesures i decisions “per ajudar el sector primari del país a tirar endavant”.

Rebuda del president i el conseller al Palau de la Generalitat de Catalunya als representants de les agrupacions agràries que s’han mobilitzat fins a Barcelona
Rebuda del president i el conseller al Palau de la Generalitat de Catalunya als representants de les agrupacions agràries que s’han mobilitzat fins a Barcelona (fotografia: Jodri Bedmar).

Després de la reunió, el conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, ha afirmat que “les seves reivindicacions són les nostres “ i ha recordat que aquestes reivindicacions es fan “al conjunt de les institucions, no només el govern de la Generalitat, sinó el govern de l'Estat i Europa”.

Mascort ha explicat que aquesta reunió ha servit per escoltar a la pagesia “en tot allò que ells creuen que pot anar millor, que podem fer millor, tots plegats” i de “sentir les diferents veus de tots els representants de la plataforma i de les organitzacions agràries i de la federació de cooperatives”.

En aquesta mateixa línia el conseller ha comentat que juntament amb els representants que han assistit a la reunió, s’han emplaçat a trobar-se en els propers dies per tal de “fer l'anàlisi concret i detallat de cada una de les propostes “ i “ ser capaços de trobar les fórmules per fer les coses més fàcils, més àgils” ha conclòs David Mascort.