L’Ajuntament de Viladecans lliura una subvenció econòmica per començar la carrera universitària

Viladecans lliura subvenció econòmica per començar carrera universitària

L'Ajuntament de Viladecans ha atorgat ajuts de mil euros a 50 estudiants matriculats per primera vegada a la universitat o en escoles superiors d'arts per subvencionar els estudis del curs 2023-2024. L'acte de lliurament es va celebrar el divendres

1 de març al centre de joves Can Xic, amb la presència de l'alcalde Carles Ruiz i de la regidora de Joventut, Irene Reus.

Carles Ruiz va explicar que aquests ajuts "són un estímul per animar els i les estudiants a perseverar amb els estudis i que el seu talent ajudi Viladecans a ser la ciutat de les oportunitats. Ajudar-los ara és millorar la societat del futur". L'alcalde també va expressar la intenció de l'Ajuntament de continuar apostant per aquesta acció en els anys vinents, així com altres projectes que serveixin per donar suport a l'àmbit d'educació. Irene Reus va reconèixer l'esforç fet pels joves per arribar a l'excel·lència i els hi va desitjar "un futur acadèmic igual o més brillant que el que havien assolit fins ara".

A l'ajut han pogut optar els viladecanencs i viladecanenques menors de 35 anys amb una dedicació acadèmica a temps complet. Els criteris han estat la nota d'accés als estudis, amb un mínim d'un 7, estar matriculats d'un mínim de 60 crèdits en el grau en qüestió i ser residents de Viladecans. En cas d'empat haurien tingut preferència els menors de 23 anys o que tinguin una diversitat funcional, o bé que siguin membres de famílies nombroses o monoparentals, així com les dones matriculades en estudis històricament masculins (científics, tecnològics o esportius), però enguany no s'ha donat el cas.

Aquest any s'han concedit ajuts a 50 estudiants, 30 noies i 20 nois. D'ells, divuit s'han matriculat a la Universitat de Barcelona (UB), quinze a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) o centres associats, cinc a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), quatre a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), tres a la Universitat de Vic o centres adscrits, dos a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), i un a la Universitat Rovira i Virgili (URV), a la Universitat de Lleida i a la Universitat de Girona.

Quinze estudiants estan cursant graus d'enginyeria o arquitectura, catorze fan carreres de ciències socials o jurídiques, onze cursen estudis relacionats amb les ciències de la salut, set han escollit graus de ciències pures i tres han optat per carreres d’arts o humanitats.

Aquestes subvencions persegueixen els objectius comuns del Pla Estratègic de Subvencions (PES) i el Pla sectorial de Viladecans on s'emmarca aquesta acció, el Pla Local de la Millora de l'Èxit Educatiu.