Gavà, nou membre la xarxa europea Green Leaf

Gavà, nou membre la xarxa europea Green Leaf

La ciutat ha estat finalista dels premis European Green Leaf i única  representant de l’Estat espanyol. Gavà ha passat a formar

part de la xarxa Green Leaf Network per la seva  condició de finalista dels premis European Green Leaf. Aquesta xarxa fa dues  trobades l’any per compartir coneixement i experiències pràctiques en  sostenibilitat urbana. Així mateix, els guanyadors i els finalistes uneixen esforços  i amplien les xarxes de Green Capital i Green Leaf. Presidides per la Comissió  Europea i en estreta col·laboració amb els guardonats de l'any en curs, aquestes  prestigioses xarxes de ciutats europees comparteixen el seu treball i inspiren a  altres ciutats a seguir els seus passos. 

Gavà ha estat l’única ciutat de l’Estat  

espanyol finalista en els premis European Green Leaf 2022 per a ciutats entre 10.000 i 100.000 habitants. Ha competit amb Bistrița (Romania), Elsinore (Dinamarca), Treviso (Itàlia), Valongo (Portugal) i Winterswijk (Països Baixos). El guardó, anunciat ahir, ha estat per Valongo i Winterswijk, que se n’emporten un premi econòmic de 200.000 euros per a la implementació d’iniciatives i mesures per millorar la sostenibilitat mediambiental de les ciutats. 

El títol European Green Capital ha estat per a Tallinn (Estònia) que competia per  al guardó amb Helsingborg (Suècia), Cracòvia (Polònia) i Sofia (Bulgària). La  guanyadora d’aquesta categoria ha rebut un premi econòmic de 600.000 euros. 

Aquests guardons els atorga la Comissió Europea per reconèixer la tasca de les  administracions municipals en la construcció de la resiliència urbana i la  sostenibilitat. Una tasca que, com remarca la direcció general de Medi Ambient 

de la Comissió Europea, pren especial rellevància en aquests moments de crisi  sanitària, social i econòmica sense precedents. 

Per Gavà, el fet d’haver estat finalista suposa un reconeixement més a la forta  aposta per fer de la ciutat un espai encara més amable, més vivible, més verd, i  en definitiva més compromès amb els Objectius de Desenvolupament  Sostenible. Com a full de ruta es marca l’agenda de la sostenibilitat en el disseny  de la ciutat i en l’aplicació d’accions en tots els àmbits, tant l’àmbit social com  l’econòmic, l’urbanístic i el mediambiental.  

Tot i no haver estat la ciutat guanyadora d’aquesta edició, el fet de ser  reconeguda com a finalista i entrar a formar part de la xarxa Green Leaf és un  motiu d’orgull. 

Fuente: Ajuntament de Gavà