Noemí Casado, nova directora de la Unitat de  Patrimoni de Gavà

Noemí Casado, nova directora de la Unitat de Patrimoni

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha rebut avui la nova directora de la Unitat  de Patrimoni de l’Ajuntament,

la gavanenca Noemí Casado. 

Casado s’incorpora al seu càrrec en substitució de Josep Bosch, després d’haver  estat seleccionada mitjançant un concurs públic obert. Aquest procediment suposa una novetat i un pas endavant en la consolidació d'aquesta figura dins  l'organització de l'Ajuntament de Gavà, i preserva la dedicació exclusiva a les  funcions de direcció i gerència. 

Des d’avui, Casado és la responsable de desenvolupar la part programàtica i  gestionar directament l'administració del Museu de Gavà, el Parc Arqueològic  Mines de Gavà. També d’actius cabdals com són el Refugi antiaeri de la Rambla,  el Castell d'Eramprunyà, o la vil·la romana de Can Valls, així com les actuacions  de conservació, estudi i difusió del patrimoni cultural de tot el municipi. 

Noemí Casado és graduada en Humanitats per la Universitat Autònoma de  Barcelona, dins l'itinerant de Gestió del patrimoni, i té una menció especial en  Estudis d'Art per la mateixa universitat. Des de llavors s'ha format com a gestora  cultural, tasca a la qual s'ha dedicat intensament l'últim any a l’Ajuntament de  Viladecans. 

Durant molts anys ha estat vinculada a la cultura i patrimoni gavanenc, desenvolupant tasques de docent a l'escola Belles Arts Francisco Valderrama i  formant part del Servei Pedagògic del Museu i Parc Arqueològic Mines de Gavà,  experiència que li ha atorgat un profund coneixement de la nostra història, les  institucions, i sobretot les necessitats de les persones usuàries. 

Per a Noemí Casado, aquesta nova etapa li suposa "un orgull per poder tornar  a casa, tornar a trepitjar el patrimoni que tant estimo, ara des d'una altra  perspectiva, una altra mirada" i posa en relleu la riquesa “inqüestionable” del 

patrimoni de Gavà: “Les Mines de Gavà són un referent arqueològic a escala  internacional, i s’hi sumen altres espais patrimonials com el Castell  d'Eramprunyà, el Refugi Antiaeri i el molt prometedor jaciment de Can Valls  de la Roca, que fan que el patrimoni esdevingui tret d'identitat del nostre  municipi”. 

Noemí Casado afirma que “la meva incorporació arriba després d'un període  complicat per la cultura i el patrimoni en general. Hem d'aconseguir de nou  l'excel·lència amb la millora de les instal·lacions, i treballar braç a braç amb  les escoles, per continuar contribuint a l'educació de milers d'estudiants  que ens visitaven a cada curs, especialment amb la comunitat educativa  gavanenca". Afegeix que "els museus són espais educatius, però també  socials i vull que la ciutadania així ho percebi. Treballarem perquè  s’estableixi aquest vincle amb el patrimoni de la ciutat". 

Casado se suma a l'equip format pel conservador Josep Bosch, que recuperarà  la dedicació en exclusiva de les tasques dirigides al creixement, la conservació i  l’estudi de la col·lecció del museu i del patrimoni arqueològic i arquitectònic  gavanenc, i per Mireia Forasté, al càrrec de les accions, programes i serveis de  difusió i comunicació.  

Per altra banda, s’està duent a terme la licitació per contractar un nou equip  extern d’atenció al públic i de serveis educatius, amb què es preveu que al llarg  dels pròxims mesos tant el Parc Arqueològic Mines de Gavà, com el Museu de  Gavà i com d’altres equipaments patrimonials que en depenen, puguin funcionar  a ple rendiment. 

Fuente: Ajuntament de Gavà