Viladecans destinarà 250.000 euros per fomentar el consum local

Viladecans destinarà 250.000 euros per fomentar el consum local

Es mantindrà en 2021 l’exempció de pagament de la taxa de terrasses als bars i restaurants

El Ple municipal fa una declaració institucional de suport al comerç i la restauraci 

L’Ajuntament de Viladecans destinarà 250.000 euros a fomentar el  consum a les botigues i establiments de restauració de la ciutat,

utilitzant la plataforma de la moneda local Vilawatt, mitjançant una línia de subvenció. A més, continuarà establint l’exempció del pagament de la taxa de terrasses als bars i restaurants durant 2021. Ambdues mesures s’inclouen en un conjunt d’ajuts per fomentar el consum local i ajudar a la restauració, de forma complementària a les que s’aprovin per la Generalitat de Catalunya i l’Estat. Així ho va determinar ahir el Ple Municipal d’octubre, mitjançant una declaració institucional unànime.

El paquet de mesures s’anirà aplicant durant les setmanes vinents. Una de les accions més importants serà la injecció d’una subvenció de 250.000 euros per fomentar el consum viladecanenc i fidelitzar la clientela, utilitzant la plataforma de la moneda local Vilawatt “que ens posiciona de forma preferent per activar aquesta línia de subvenció”. Es mantindrà, a més, durant tot l’any 2021 l’excepció de pagament de la taxa de terrasses als bars i restaurants, igual que s’ha fet en 2020 des del confinament.

A més, s’ampliaran les bases de subvenció de compra de material de paqueteria necessari per a la venda a domicili (take away) o per recollir a l’establiment, que actualment suposa al sector una despesa afegida. L’Ajuntament continuarà desenvolupant campanyes de difusió per tal que la població conegui els més de 100 establiments que actualment fan servei a domicili o per recollir.

També s’ampliaran les bases de subvenció aprovades en el marc del Pla de Reactivació Local per negocis que, ateses les disposicions sanitàries, es vegin en l’obligació de tancar temporalment, i es continuaran realitzant els programes de formació i capacitació que es desenvolupen al Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses Can Calderon.

La declaració realitzada pel ple municipal vol “donar suport al teixit comercial i la restauració de Viladecans com a element clau per la identitat i la vida de la ciutat a través de totes les mesures esmentades i en coordinació amb els interlocutors i agents socials”. Els regidors i regidores de Viladecans van expressar el seu “suport a treballadors i treballadores i empresaris del sector de l’hostaleria que ja va quedar molt afectats el passat mes de març amb el tancament de l’activitat al llarg de més de dos mesos i que ara, amb aquestes noves mesures tornen a veure com han d’abaixar persianes”.

A més, el Ple va demanar al Govern de la Generalitat “que les mesures de suport posades en marxa, per tal d’evitar tancaments de negocis i empreses relacionades amb aquests sectors, siguin implementades com més aviat millor i es puguin adaptar tenint en compte l’evolució de la situació” i va instar el Govern de l’Estat “a l’ampliació de mesures com l'extensió de l'ajornament dels tributs i de la Seguretat, noves prestacions extraordinàries per cessament de l’activitat per a les persones autònomes que hagin de suspendre l’activitat o amb una caiguda d’ingressos que posi en risc de fallida el seu negoci”.