Reconeix l'exemple i esforç del sector del comerç

Reconeix l'exemple i esforç del sector del comerç

  • El cap de l’Executiu, acompanyat del conseller d’Empresa i Treball, ha lliurat els Premis Nacionals de Comerç de 2019 i 2020, corresponents a la 20a i 21a edició d’aquests guardons
  • Enguany també s’ha fet un Reconeixement col·lectiu al sector del Comerç per l’esforç realitzat durant el confinament amb l’objectiu d’abastir la població en diversos àmbits i zones territorials

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha posat de relleu que el sector del comerç és “el millor exemple de com aquest país s’ha sabut adaptar en una situació de dificultat”, en referència a les dificultats viscudes per la Covid-19. Així ho ha manifestat durant l’acte de lliurament dels Premis Nacionals de Comerç, que ha encapçalat acompanyat del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent. 

El cap de l’Executiu ha felicitat tots els distingits i els ha agraït el seu compromís, assenyalant que durant la pandèmia “us vau organitzar per ser solidaris, per contribuir al bon veïnatge. Aquest és el model de comerç implicat amb la comunitat que hem de ser capaços de preservar i conservar en aquesta etapa de recuperació econòmica”. En aquest sentit, el president també ha remarcat que des del Govern s’acompanyarà els comerços en l’obertura dels negocis al món digital.

En l’acte també ha intervingut el conseller d’Empresa i Treball, que ha ressaltat que en moments de dificultat i davant d’un escenari tan excepcional, “hem comprovat la resiliència del sector, fent més visible que mai la seva funció social i vertebradora, una funció basada en allò que caracteritza el model català de comerç i que és un dels seus grans valors: la proximitat”, ha afirmat.

Els guanyadors de la 20a i 21e edició dels guardons han estat els següents:

Guanyadors 20a edició

En la 20a edició —corresponent als premis 2019, que no es van poder convocar per la pandèmia— els guardonats en les diferents categories han estat:  

Premi Nacional de Comerç 2019, a Miquel Roig Casademont, pel projecte  1869 "L’empenta des de la tradició". Botiga de calçat, roba i complements.

Premi Col·lectiu Territorial 2019 a Associació de Comerç d'Alfarràs, pel desenvolupament de l’aplicació mòbil (app) ERRÀS - ALFA ONLINE.

Premi Col·lectiu Sectorial 2019 al  Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les Comarques Gironines, per la iniciativa “Obradors de portes obertes”


Guanyadors 21a edició

En la 21a edició —corresponent als premis 2020— els guardonats en les diferents categories han estat:

Premi Nacional de Comerç 2020 a EYA Gispert, SLU per 1851 Casa Gispert. Botiga d'alimentació.

Premi al Comerç més Innovador 2020, a Pantata Group, S.L. pel projecte Laundry Free Delivery, La Bar.

Premi Col·lectiu Territorial 2020 a la Unió de Botiguers i Comerciants d`Igualada, pel projecte  Igualada Comerç 365.

Premi Col·lectiu Sectorial 2020 al Gremi d'Empresaris Carnissers i Xarcuters de Barcelona i Província, per la campanya  solidària “Som a primera línia per tu. Ajuda'ns a Ajudar”.

Premi Gestió Publica 2020 a Dinamig - Agència d'Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa pel desenvolupament de l’aplicació mòbil Garrotxa Approp.

Enguany l’Executiu també ha atorgat un Reconeixement col·lectiu al sector del Comerç, per l’esforç realitzat durant el confinament amb l’objectiu d’abastir la població en diversos àmbits i zones territorials. El Govern reconeix aquesta tasca, que ha contribuït de forma rellevant a la posada en valor de la funció social del comerç urbà de proximitat i al prestigi de l'activitat comercial a Catalunya.

El Premi Nacional de Comerç, dotat amb 7.000 euros, reconeix la vinculació al comerç de proximitat, l’adaptabilitat i innovació en la gestió i comercialització, així com la incorporació de solucions tecnològiques o d’experiències i productes personalitzats que responguin al canvi d’hàbits de consum i a la sostenibilitat mediambiental, econòmica i social.

Fuente: Govern de Catalunya