Primer vehicle que funciona amb hidrogen verd

Primer vehicle que funciona amb hidrogen verd

El prototip ha estat desenvolupat per l'empresa santboiana Evarm, especialitzada en energies verdes.

El dimecres 30 de març s'ha presentat, a les instal·lacions de l'empresa santboiana Evarm, el primer vehicle que funciona amb hidrogen verd a Catalunya. L'acte ha comptat amb l'assistència de l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret; el secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Albert Castellanos, i el gerent d'Evarm, Xavier Ribas.

L'empresa està treballant una nova línia de negoci, amb tecnologia pròpia, amb l'objectiu de introduir el nou motor al mercat a partir de l'any que ve.

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, a més d'agrair "l'esforç i la implicació d'Evarm amb el model de transició energètica", ha destacat el fet que hagi estat "una empresa santboiana, referent i compromesa amb l'aposta de la ciutat per la mobilitat sostenible, la que hagi desenvolupat un projecte pioner com aquest, lligat a la innovació i a la recerca d'opcions de mobilitat no contaminants i assequibles".

El secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, ha assegurat que “l’activitat empresarial d’Evarm ens marca el que ha de ser la transformació del model productiu i, en concret, del sector de la mobilitat i l’automoció”

Sant Boi considera indispensable la col·laboració publicoprivada per fer realitat el model de desenvolupament sostenible a la ciutat. Aquest compromís es reflecteix en la condició de Sant Boi com a ciutat pilot de les agendes urbanes catalana i espanyola. Evarm és un exemple del treball necessari per avançar cap a un nou model de transició energètica. Es va instal·lar a Sant Boi fa 7 anys i està especialitzada en la investigació d'energies netes alternatives als combustibles fòssils.

Fuente: Ajuntament de Sant Boi