Dosi de record de la COVID-19 a la població de més de 60 anys

Dosi de record de la COVID-19 a la població de més de 60 anys

La vacunació simultània de la grip i la dosi de record ha començat el 17 d’octubre, per a les persones d’entre 60 i 79 anys,

les persones amb condicions de risc (entre ells els problemes de salut crònics i l’obesitat), les dones embarassades, les persones amb immunosupressió i els professionals sanitaris.

La campanya de vacunació contra la grip i la dosi de record de la COVID-19, que va començar el 26 de setembre a les residències i amb els majors de 80, segueix el seu curs per tal de “protegir les persones que poden emmalaltir més greument”, ha destacat la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas.

Les vacunes s’administren als Centres d’Atenció Primària, sempre amb cita prèvia, i les vacunes són tetravalents, en el cas de la grip, i bivalents en el cas de la dosi de record de la COVID-19, adaptades per fer front a les variants BA.4 i BA.5, que són les que estan circulant majoritàriament en aquest moment.

La secretària de Salut Pública ha volgut felicitar a tots els professionals de la salut implicats en la vacunació en residències de gent gran, ja que en aquest col·lectiu s’ha arribat a una vacunació superior al 80%. Cabezas ha afirmat que la campanya avança a bon ritme, ja que les persones de més de 80 anys estan vacunades, ja, en un 38%. Tot i això, ha recordat la importància de vacunar-se, ja que “la protecció de les vacunes és molt bona per evitar hospitalitzacions i morts, ha passat temps des de la darrera dosi de record i es disposa de vacunes adaptades a les noves variants circulants” .

Fins a dia d’avui, en aquesta campanya ja s’han administrat aproximadament 500.000 dosis de vacunes, tal com ha explicat Cabezas, dividides a parts molt equivalents entre la dosi contra la grip i la dosi de record de la COVID-19. Finalment, la secretària de Salut Pública ha volgut destacar que els centres d’atenció primària, repartits per tot el territori català, són l’entorn habitual de les vacunacions, molt accessibles ala població, i que en alguns casos (més de 100 a tot Catalunya) compten amb annexos per fer la vacunació.

Com es pot demanar cita prèvia?

La vacunació al CAP de referència sempre es realitza amb cita prèvia. Per tal de demanar la cita, tal com ha recordat avui Carmen Cabezas, s’ha de sol·licitar a través de La Meva Salut, preferentment, a l’apartat de ‘Cita per motius’. La cita prèvia també es pot demanar al web de programació https://citasalut.gencat.cat/ o bé trucant directament al CAP.