Potenciar la vacunació entre la població catalana

Potenciar la vacunació entre la població catalana

  • L’objectiu és augmentar el percentatge de persones vacunades i arribar a la tardor amb una bona cobertura poblacional
  • El 3 d’agost es va obrir la vacunació al col·lectiu de 12 a 15 anys i un 41,1% ja en porta una dosi i un 3,6%, la pauta completa de vacunació

“Tu que pots, vacuna’t ARA contra la COVID. La pandèmia no fa vacances” és el lema de la campanya de conscienciació del Departament de Salut adreçada a la població de Catalunya per incentivar la vacunació durant aquest estiu i abans que els joves es reincorporin a les aules. Aquesta campanya es podrà veure als mitjans de comunicació tradicionals –premsa escrita, ràdio i televisió, els seu respectius formats en línia i altres mitjans exclusivament digitals– i a les xarxes socials de Salut a partir d’aquest dimecres 18 d’agost.

La campanya busca connectar amb les persones dels col·lectius d’edat que tenen els percentatges més baixos de cobertura vacunal, com són els joves i les persones de poc més de 40 anys, i motivar-los perquè aprofitin el temps lliure de l’estiu i demanin cita per vacunar-se. O si no, que s’acostin directament a un dels punts de vacunació sense cita prèvia que Salut ha habilitat a tot el territori català per facilitar que tothom es pugui vacunar.

Per generar aquest vincle, la campanya ofereix les imatges d’un noi adolescent i d’una dona de mitjana edat que interpel·len directament als espectadors, oients o lectors dels espots i anuncis de la campanya mentre reben la punxada de la vacuna, i els conviden a fer el mateix i vacunar-se: “Tu que pots, vacuna’t ARA contra la COVID. La pandèmia no fa vacances”.

Durant aquest estiu s’han impulsat diferents iniciatives per augmentar la cobertura vacunal de la població a Catalunya. Fa dues setmanes (el 3 d’agost) es va obrir la convocatòria de vacunació per als més joves, d’entre 12 i 15 anys, i des d’aleshores ja s’ha aconseguit que un 41,1% d’aquest col·lectiu porti, com a mínim, una dosi i un 3,6% la pauta completa de vacunació.

Des del 30 de juny, el 63,9% dels joves d’entre 16 i 19 anys ja té la primera dosi i el 31,3% la pauta completa. I de les persones d’entre 20 i 29 anys, la primera dosi l’ha rebut el 57,7% i la pauta completa el 33,8%. Abans, es va obrir la vacunació als menors de 40 anys: un 59,6% de les persones del col·lectiu de 30 a 34 anys ja té la pauta completa, així com un 68,1% de les persones de 35 a 39 anys,

El procés per demanar cita per a vacunar-se és molt senzill. Només cal accedir al web vacunacovidsalut.cat per demanar dia, hora i lloc per vacunar-se i seleccionar qualsevol dels punts habilitats. A més, durant aquest mes d’agost, també és possible vacunar-se sense cita prèvia, en punts de vacunació habilitats arreu del país consultant la web: https://canalsalut.gencat.cat/vacuna-sense-cita. Si ets menor i estàs en el col·lectiu de 12 a 15 anys, cal anar acompanyat del pare, mare o tutor legal al centre de vacunació.

Des del Departament de Salut es fa una crida a la vacunació de tota la població perquè ha quedat demostrat que és la millor eina per a la lluita contra la COVID i és una mostra de solidaritat amb la gent que ens envolta. A més a més, amb la població juvenil vacunada es podrà garantir l’obertura dels centres educatius, el 13 de setembre, i una incidència més baixa del virus.

Seguint en aquest línia de conscienciació davant la COVID, Salut ja va iniciar a finals de juliol la campanya “Tu que pots, para”, adreçada a tota la població de Catalunya perquè limitessin la seva interacció social i respectessin les mesures de protecció (distància, mans, mascareta) per tal de contribuir a tallar la transmissió de virus davant de la variant delta.

Fuente: Govern de Catalunya