El barri de l’Eixample ja disposa d’una nova pista poliesportiva coberta

L’Eixample ja disposa d’una pista poliesportiva coberta

La nova pista poliesportiva de l’Escola El Garrofer ja funciona a ple rendiment i els infants ja n’estan fent ús. Aquest matí,

i després de viure ahir una intensa jornada electoral, l’alcalde Carles Ruiz l’ha visitat per comprovar com ha quedat la nova infraestructura. En la visita l’han acompanyat la regidora d’Educació, Gisela Navarro, i representants del centre educatiu. Carles Ruiz ha compartit una estona amb l’alumnat que en aquell moment estava gaudint de la pista. I ha assenyalat que “una de les prioritats del govern és l’increment de l’activitat esportiva a la ciutat amb instal·lacions com aquesta. D’aquesta manera, guanyem amb una escola amb més qualitat i més serveis pel barri”.

La inauguració de la nova pista està prevista per a aquest proper divendres, dia 2 de juny. L’actuació ha millorat les instal·lacions de l’escola i això donarà peu al fet que es puguin celebrar més activitats culturals i lúdiques al barri perquè no dependran de l’estat del temps. Per altra banda, les entitats esportives poden disposar d’un nou espai de prop de 1.000 metres quadrats per practicar esport i per diferents actes que hi vulguin organitzar. Els infants i joves també podran gaudir de la pista a les tardes, ja que estarà oberta per al lleure.

La nova infraestructura està construïda amb formigó, compta amb graderies a quatre nivells i amb una pèrgola metàl·lica per protegir-la del sol i la pluja. En el cas de la coberta, s’hi han incorporat plaques fotovoltaiques per potenciar la generació pròpia d’energia i fer del centre un espai més sostenible i que aposta per l’estalvi energètic. En aquest sentit, la pista poliesportiva serà també un recurs didàctic per promoure la sostenibilitat entre l’alumnat, que podrà experimentar el valor de generar energia a la seva escola a partir de l’anàlisi de les dades.

A més de la construcció d’aquesta nova pista, també s’ha reformat el gimnàs annex i els vestuaris per garantir els seus aïllament i eficiència energètica. Tot plegat, ha suposat un cost d’1’8 milions d’euros. I aquesta no és l’única pista poliesportiva que s’ha de fer a la ciutat. L’Ajuntament també construirà dues de darrera generació a Can Sellarès, una d’elles coberta, i aquestes obres estan incloses dins el Pla de Millora Urbana.