Viladecans s’incorpora a la xarxa Active Running Cities per fomentar la vida activa a l’espai públic

Viladecans s’incorpora a la xarxa Active Running Cities per fomentar la vida activa a l’espai públic

Viladecans s’ha incorporat a la xarxa ‘Active Running Cities’ per promoure l'activitat física a l'espai públic per a totes les edats i capacitats. El tret de sortida al projecte, innovador i alineat amb els Objetius de Desenvolupament Sostenible i l’Agenda Urbana Espanyola, es va donar durant la 2a Jornada d'Innovació, Empresa i Esport, celebrada el 13 de febrer a Atrium Viladecans.

Així, la ciutat es calça les bambes per córrer cap a una meta il·lusionant: ser una de les primeres ciutats españoles de la xarxa nacional ‘Active Running Cities’. Aquesta acredita el compromís per fomentar la vida activa a l'espai públic per a totes les edats i capacitats. La iniciativa, que promou, doncs, un estil de vida saludable com a fita, està promoguda per la Federació Espanyola d’Atletisme. El tinent d'alcaldessa d'Esports, Richard Calle, va destacar a l’esmentada Jornada d’Innovació, Empresa i Esport que aquest segell "visibilitzarà i impulsarà l'aposta per convertir l’estil de vida saludable en un dels eixos de qualitat de vida i d’atracció turística de Viladecans".

Per ser part de la xarxa, Viladecans ha posat en valor els recorreguts existents per caminar o fer 'running' o les moltes curses atlètiques durant l’any i la seva diversitat. A més, es comprometrà a millorar en tres anys en aspectes com la sostenibilitat, la inclusió o les infraestructures.

Per fer-ho, podrà conèixer les experiències de la desena de ciutats que ara formen part de la xarxa, entre les quals les pioneres han estat Santa Coloma de Gramenet, Almeria i Castelló.

La xarxa ‘Active Running Cities’ no va ser l’única protagonista de la 2a Jornada d’Innovació, Empresa i Esport, organitzada per l'Ajuntament. En aquesta trobada adreçada a administracions, professionals i entitats s'hi van presentar altres novetats. Per exemple, un sistema de monitoratge d’entrenaments aqüàtics, un urinari que mesura la hidratació dels esportistes, trofeus digitals amb tecnologia NFT o un sistema de retransmissions esportives assequibles per a pavellons (que una votació entre el públic de la Jornada va coronar com a millor idea).