Neix la Xarxa Educativa 0-3 de Gavà

Neix la Xarxa Educativa 0-3 de Gavà

La xarxa, que aplega professionals i serveis de la ciutat dedicats als nens i nenes de 0 a 3 anys, té l’objectiu de posar en relleu el valor educatiu en la petita infància

i incidir en els índexs d’escolarització  

Ahir, coincidint amb el Dia Internacional de la Ciutat Educadora, es va constituir la Xarxa Educativa 0-3 de Gavà. L’acte va reunir representants de tots els centres educatius de la ciutat dedicats a l’educació de la petita infància. 

L’alcaldessa Gemma Badia va obrir el torn d’intervencions destacant que «queda palès l’interès que hem demostrat en donar resposta a una petició del nucli d’educació 0-3 creant aquesta xarxa, molt necessària per posar en comú projectes i una visió més unitària i participativa de tots els sectors que actualment intervenen en aquest tipus d’educació». L’alcaldessa va assegurar que «tot i no ser competència directa de l’Ajuntament ens agrada donar la mà a les escoles de Gavà de tota mena: públiques, concertades i, fins i tot, privades que també ens han demanat algunes actuacions. Volem posar al seu abast tots aquells recursos que sumin a allò més exclusivament curricular. Finalment, va encoratjar a tots els integrants de la xarxa, tot esperant que «aquestes trobades puguin ser les més enriquidores possibles compartint i aprenent de l’experiència de la resta».

Un espai de participació i reflexió 

La xarxa es constitueix en el marc del Projecte Educatiu de Ciutat amb la voluntat de ser un espai comú per als professionals i equips d’atenció als infants i les seves famílies.  

En aquest sentit, té l’objectiu d’establir canals de comunicació àgils entre els diferents centres, escoles bressol i llars d’infants de la ciutat. Esdevindrà així un espai de participació i reflexió conjunta des d’on es podrà generar una visió comuna dels infants, la criança i els rols parentals, valorant l’etapa 0-3 com a etapa educativa i incidir en els índexs d’escolarització. 

A la xarxa s’hi han adherit tots el centres de Gavà que treballen per aquesta franja d’edat. En total, 7 escoles bressol i dues llars d’infants públiques, 2 col·legis amb aules de P2 i el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP). 

L’acte de constitució de la Xarxa Educativa 0-3 que va tenir lloc ahir a la tarda a la sala d’actes de la Biblioteca Josep Soler Vidal també va comptar amb la participació de Xavier Gimeno Soria, docent a la Universitat de Bologna, doctor en Pedagogia, llicenciat en Psicologia i mestre d’Educació Infantil i d’Educació Primària. Gimeno va parlar sobre la importància de l’etapa 0 a 3 anys i de l’acompanyament a les famílies des d’una visió comunitària. 

La ponència va estar recolzada visualment per l’artista gràfica de lettering Mercè Pedraza que va crear en viu paraules destacades durant l’acte que van ser projectades en una pantalla.

Fuente: Ajuntament de Gavà