L'Ajuntament de Gavà implanta el protocol de teletreball

L'Ajuntament de Gavà implanta el protocol de teletreball

  • • Treballat i pactat amb la representació sindical, estableix un  dia de teletreball a la setmana i dotze addicionals l’any. 
  • • S’hi poden acollir voluntàriament les persones amb llocs de  feina que permeten aquesta modalitat 

Aquesta setmana ha entrat en vigor el Protocol de teletreball de l’Ajuntament  de Gavà, que regula la prestació dels serveis a distància per part dels  treballadors/es públics municipals. Es tracta d’una normativa acordada per  una comissió negociadora integrada per representants sindicals i de  l’Ajuntament i que va ser aprovat pel Ple municipal de desembre. L’evolució  de la pandèmia ha retardat la seva implementació, ja que les altes xifres de  contagis van suposar la instauració genèrica del treball a distància en tots els  llocs de treball susceptibles de ser exercits en aquesta modalitat. 

El reglament estableix que el teletreball és voluntari i sempre acordat amb  els comandaments dels diferents àmbits. És d’un màxim d’un dia a la  setmana, que ha de ser fix. A més, s’estableix una borsa de 12 dies  addicionals l’any. 

Eficiència i conciliació familiar 

El protocol està alineat amb les disposicions establertes al text reforç de l’Estatut  dels treballadors relatives al teletreball. També dona compliment al Pla  d’Igualtat de l’Ajuntament de Gavà 2020-2024, que recull mesures vinculades  a fomentar el treball a distància com a mesura de conciliació.

El nou model permetrà millorar l’eficiència i la qualitat dels serveis prestats,  amb una millor organització de la feina orientada a la consecució d’objectius.  També afavoreix que el treballador/a pugui adaptar la jornada laboral a les  necessitats personals, millorant així la conciliació entre la vida personal i  professional, reduir el temps de desplaçaments, i millorar les aptituds  desenvolupant una major capacitat d’innovar. A més, l’aplicació del teletreball  també suposa una contribució a reduir la petjada ecològica. 

Aplicació del protocol 

El teletreball només s’implanta als llocs de treball que permetin dur a terme  les funcions encomanades en un entorn virtual, i sempre mantenint els  nivells de qualitat i atenció previstos en l’entorn presencial. Queden així  exclosos els perfils professionals que requereixen de presència física per  desenvolupar les funcions de forma adequada i que la seva absència a les  dependències municipals pugui comportar la necessitat de ser substituït/da o  reforçat per altres professionals. 

L’aprovació i posada en marxa d’aquest reglament confirma la voluntat de  l’Ajuntament de ser capdavanters en l’aplicació de mesures que facilitin la millora  i innovació del servei públic, i dona continuïtat el dispositiu que es va articular  des de l’inici de la pandèmia.

Fuente: Ajuntament de Gavà