Hackathon dedicada a innovadores per turisme sostenible

Hackathon dedicada a innovadores per turisme sostenible

Viladecans esdevindrà, entre els propers divendres 25 de març i diumenge 27 de març, el centre del talent innovador i tecnològic

del territori aplicat al turisme sostenible gràcies a la celebració de la nova hackathon ViladeHack Tourism. En aquesta iniciativa competitiva acabada de crear, l’Ajuntament convida les persones participants a trobar solucions innovadores i viables, vinculades al turisme i la sostenibilitat, i que puguin arribar a ser projectes empresarials innovadors. El turisme sostenible és una activitat que forma part d’un dels Eixos Estratègics de la Viladecans del 2030. Les inscripcions per a l’esdeveniment estan obertes.

Per aconseguir l’objectiu fonamental, l’organització de ViladeHack Tourism proposarà la resolució de sis reptes, dels quals els equips hauran d’escollir un: Repte 1-Una vida activa i saludable; Repte 2-Espais naturals i biodiversitat; Repte 3-El comerç i la gastronomia;
Repte 4-La cultura i el patrimoni; Repte 5-Foment de la innovació i la transició energética, i
Repte 6-Turisme sostenible. Mentors especialitzats en el sector del turismo i la gestió empresarial donaran suport als equips durant els dies de celebració de la nova hackathon, el format híbrid de la qual facilita la participació tant de manera presencial, a les instal·lacions de Viladecans Innovació Empresarial –primera planta de l’edifici Cúbic–,  com en línia.

El darrer dia, els participants presentaran davant d’un jurat especialitzat els projectes realitzats i s’anunciarà l’equipo guanyador. El premi consisteix en un paquet de serveis per a tot l’equip valorat en 4.200 euros i format per deu hores de mentories especialitzades, sis mesos d’espai coworking, accés a sales de reunions, al laboratori de prototipat i al catàleg de dispositius IoT. També estan incloses en el guardó unes ulleres de realitat virtual Oculus Quest 2, més cable per a PC, i un kit Arduino Mega per a cada membre de l’equip.

Què és una hackathon?

Els termes que conformen la paraula hackathon són “hacker” i “marathon”. La paraula hacker fa al·lusió a les solucions tecnològiques i innovadores que es persegueixen, és a dir, a la part més científica del projecte, sempre des d'una perspectiva lúdica i d'aprenentatge comú. Per altra banda, com bé indica el terme marathon, es tracta d'una carrera de llarga distància i, en definitiva, d'una competició. És un esdeveniment competitiu, si bé el que es busca en una hackathon és propulsar la creativitat i captar futurs projectes, permetent als participants un aprenentatge dinàmic.

Durant l'esdeveniment els participants es divideixen en grups d'entre dos i cinc persones per desenvolupar el seu propi projecte. La participació dels grups, que solen ser multidisciplinaris, permet que es generi un clima de coneixement molt atractiu, ja que tots els participants podran aprendre de la resta.

Hi pot participar tota persona amb capacitat i ganes per idear solucions innovadores als reptes que es llancen o a altres propis que estiguin relacionats amb el sector turístic, com és el cas de ViladeHack Tourism. No importen els coneixements sobre el sector, sinó l'energia, l'entusiasme per superar els reptes i la capacitat de treballar en equip. Els equips podran treballar en les instal·lacions on es realitza l'esdeveniment o fora d'elles. El format és híbrid, els equips poden participar presencialment, en línia o en una combinació d'ambdues.

L’organització municipal oferirà, a més de l’espai físic de treball i servei d'àpats durant els tres dies, mentors experts en diferents matèries, que acompanyaran eals equips durant les diferents jornades, plataformes de relació, formació i treball en equip, píndoles formatives sobre tecnologia, sector i negoci, formació sobre diferents temes, entre els quals la preparació per a la presentació del projecte, i informació del sector turístic de la mà de professionals del sector.

Més informació: https://www.viladecans.cat/es/viladehack-tourism

Inscripcions: https://www.viladecans.cat/es/formulario-viladehack-tourism

Contacte: Isabel Sobrino, Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

Fuente: Ajuntament de Viladecans