Recollida de residusfinalitzarà a mitjanit per preservar el descans

Recollida de residusfinalitzarà a mitjanit per preservar el descans

L'Ajuntament de Sant Joan Despí modifica els horaris del servei de recollida de residus per tal de preservar les hores de descans nocturn. D'aquesta forma, no hi haurà recollida de residus a partir de mitjanit ni durant la matinada.
 
A partir d'aquest divendres 8 de juliol, el servei de recollida de la fracció Resta (contenidor gris) començarà a les 18 hores i finalitzarà a la mitjanit aproximadament. Així, aquest servei, que fins ara es feia en horari de nit/matinada, s'avança per tal de reduir les molèsties a la ciudadania. 
 
Del total de contenidors d'escombraries que hi ha a la ciutat, els contenidors grisos de la fracció Resta són els més nombrosos i els que generen un major nombre de recollides durant la setmana (un total de 7). La recollida dels contenidors grisos es continuarà fent tots els dies de la setmana, de dilluns a diumenge, però començant a la tarda i acabant cap a la mitjanit. Aquesta mesura permet minimitzar les molèsties per soroll al veïnat i preservar el descans nocturn. 
 
La resta de fraccions de residus (orgànica, paper/cartró, envasos i vidres) mantenen els seus horaris de recollida (durant els matins i migdies, principalment, i algun servei puntual a les tardes) i el nombre de dies que es recullen setmanalment. 
 
En total, el servei municipal de recollida d'escombraries realitza 22 recollides fixes a la setmana per totes les àrees de la ciutat, si sumem la recollida dels cinc tipus diferents de contenidors (gris, marró, blau, groc i verd).
 
A aquests serveis, cal afegir-hi la neteja de l'interior dels contenidors -que es fa diversos dies a la setmana, depenent del tipus de fracció- i la recollida del cartró comercial -que es realitza de dilluns a dissabte-. I també la recollida diària de mobles i voluminosos. 
 
Amb l'avançament de l'hora de recollida dels residus de la fracció Resta, l'Ajuntament de Sant Joan Despí continua impulsant la millora del servei de recollida d'escombraries i afavorint la convivència a la ciutat.