La piscina pública descoberta de Gavà s’ubicarà a Ca n’Horta

La piscina pública descoberta de Gavà s’ubicarà a Ca n’Horta

  • ● Ho ha avançat durant la conferència “Gavà 2022-2030, anys decisius”, coincidint amb el primer aniversari de la seva investidura, i en la qual fet balanç de la situació de la ciutat i ha parlat de les perspectives per als propers anys. 

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha anunciat que la piscina pública descoberta es podrà construir a la zona de Ca n’Horta, concretament en l’espai ubicat entre la Masia, la carretera C-245 i l’actual parc del Calamot. 

L’alcaldessa ha assenyalat que aquesta proposta, que inicialment s’havia plantejat encabir a Can Torelló, “permetrà una ubicació més adient, amb les dimensions i condicions òptimes i plenament integrada amb l’entorn”. Ha explicat que ara s’encarregarà l’elaboració del projecte per definir-ne tots els detalls i característiques. “Quantificarem els costos i trobarem el finançament necessari. Ens hem marcat l’objectiu que estigui en funcionament en la segona meitat del pròxim mandat”, ha afirmat. 

L’alcaldessa ha fet aquest anunci en el marc de la conferència “Gavà 2022-2030, anys decisius”, una compareixença que coincideix amb el primer aniversari de la seva investidura i el tercer any del present mandat municipal. En la seva intervenció, i davant d’una nombrosa representació del teixit social, econòmic i polític de Gavà, ha exposat els projectes actuals i futurs de la ciutat. 

La piscina descoberta de Ca n’Horta no serà l’única novetat en l’àmbit de l’esport i l’activitat física, que l’alcaldessa ha definit com a “estratègia cabdal per a Gavà, plenament coherent amb el nostre model de ciutat saludable i sostenible”. Gemma Badia ha argumentat que les potencialitats de la ciutat en aquest àmbit “són enormes, amb opcions reals i preparades per fer que esdevingui prioritari per atendre les demandes dels clubs i de la ciutadania i per a la projecció i posicionament de Gavà”.

L’alcaldessa ha esmentat diferents projectes, com ara el Centre de Mar-Base Nàutica, que ben aviat sortirà a concurs. S’ubicarà a l’actual Centre de Serveis de Gavà Mar, que mantindrà una part d’ús cívic i veïnal. 

També s’ha referit a Can Torelló, un projecte que es troba en fase de definició i que convertirà aquest espai en un centre esportiu de referència, a l’abast de la ciutadania i que alhora projectarà Gavà portes enfora. L’alcaldessa també ha inclòs en aquesta estratègia el recinte de Les Massotes (antiga bolera), que també tindrà un ús esportiu de primer nivell. 

Espai públic i mobilitat sostenible 

Gemma Badia també ha incidit en aquells projectes relacionats amb el manteniment, la neteja i la millora de l’espai públic, així com la seguretat. “Aquí és on la ciutat es viu a peu de carrer, on la ciutat ha de funcionar, on compartim i convivim, i constitueix un àmbit central de l’actuació municipal en el qual no estalviarem esforços”. Per a l’alcaldessa, tot i els avenços assolits, encara hi ha marge per millorar, i actuacions com les que s’impulsaran a curt i mitjà termini ho han de fer possible. 

Una de les àrees d’intervenció és la mobilitat, per fer-la més eficient, més neta i menys contaminant. En aquest sentit, ha afirmat que al mes de setembre quedarà acabada definitivament la transformació de la carretera a Santa Creu de Calafell en un eix cívic on bicicletes, transport públic i vianants tindran prioritat. 

També s’abordarà l’ampliació de la xarxa de carrils bici. “Esperem obtenir Fons Europeus per definir un projecte ambiciós que complementi i pacifiqui la mobilitat”. Un finançament al qual també s’optarà per tirar endavant el projecte del Camí de Ca n’Espinós, “una assignatura pendent que Gavà ha d’aprovar definitivament i que incorpora el component de la mobilitat sostenible i el component de la dignificació social del barri”. 

Quant a la millora de l’espai públic, l’alcaldessa ha esmentat les intervencions que sorgiran del Junts Fem Barri, que està en la recta final del període de votacions. Aquest programa enguany ha incrementat la dotació fins a 600.000 euros (100.000 més que a la passada convocatòria) i es complementarà amb altres intervencions com la renovació de parcs infantils o el reforç de les campanyes anuals d’asfaltatge. 

El pròxim mandat també serà molt rellevant la transformació de l’avinguda Eramprunyà i la plaça Catalunya. Gemma Badia ha afirmat que “al setembre donarem a conèixer el projecte, que estem concretant a partir de les aportacions dels veïns i veïnes. Així és com fem Gavà, amb la ciutadania i per a la ciutadania”. Aquesta intervenció anirà acompanyada de la reforma de

carrers a mitjà termini, com els de Santa Teresa i Tresols al nucli urbà, i Vandellòs i Ametlla a Gavà Mar, entre d’altres. 

Habitatges i equipaments 

A la conferència, Gemma Badia també s’ha referit a les polítiques d’habitatge com essencials. En aquest sentit, ha afirmat que a la promoció d’habitatges públics de compra i de lloguer a can Ribes que se sortejaran la setmana que ve “s’afegiran noves accions en aquesta zona per ampliar el parc d’habitatge assequible”. Una ampliació que també serà possible de la mà de l’Espai Roca, “del qual esperem completar el procés de planificació urbanística d’un sector on la dotació d’habitatges té un pes evident: més de 400 pisos a Gavà, el 40% protegits, la meitat de lloguer”. 

L’alcaldessa ha remarcat que el Pla Local d’Habitatge marca l’estratègia en aquest àmbit. I ha anunciat que l’Ajuntament en breu donarà el tret de sortida a una campanya per fomentar la rehabilitació d’habitatges amb criteris d’eficiència energètica, amb finançament dels fons Next Generation. “Volem arribar a tota la ciutat, però treballarem específicament en els barris que presenten més necessitats socials i residencials”. 

Quant a equipaments, ha destacat la posada en marxa de la Unió de Cooperadors abans que acabi l’any, l’objectiu de fer un pas endavant i definitiu en la plena transformació de la Casa de les Famílies, i continuar treballant en la creació de la primera escola bressol municipal. 

Confiança en el futur 

L’alcaldessa ha remarcat que no és casualitat que Gavà sigui una de les ciutats pioneres a l’Estat per desenvolupar l’Agenda Urbana. “Al proper Ple municipal portarem l’aprovació del pla d’acció de l’Agenda Gavà 2030, el nou full de ruta per a l’estratègia municipal, i que recollirà bona part de les accions i projectes d’aquesta dècada», ha afegit. 

Gemma Badia ha afirmat que “els efectes de la pandèmia encara perduren, i quan entràvem en el camí de la represa, ha arribat la guerra absurda i injustificada de Putin a Ucraïna. Institucions i experts apunten a una desacceleració, però nosaltres estem preparats i preparades per fer-hi front”. 

S’ha mostrat convençuda que Gavà sabrà reaccionar, amb el compromís i la implicació de tothom, tal com va succeir en els moments més durs de la pandèmia. D’aquí que ha volgut dedicar unes paraules de reconeixement i

suport a comerciants i restauradors, a la pagesia, al personal sanitari, al sector educatiu, i al teixit associatiu de la ciutat. 

Badia ha fet notar que “Gavà té el rumb clar, un rumb que treballa de prop, a peu de carrer, barri a barri, persona a persona, amb les entitats, amb la ciutadania. I que també mira lluny, tocant de peus a terra però sense renunciar a l’ambició transformadora. I ho farem des del projecte progressista que lidera aquesta ciutat, un projecte que justament perdura i renova la confiança perquè se sap renovar i posar al dia per portar Gavà encara més lluny i, sobretot, millor”.

Fuente: Ajuntament de Gavà