Centenars d'infants i joves gaudeixen d'activitats lúdiques...

Centenars d'infants i joves gaudeixen d'activitats lúdiques...

Durant aquest estiu, centenars d'infants i joves de Sant Joan Despí gaudeixen dels casals municipals i dels campus esportius d'estiu, dues alternatives que l'Ajuntament de Sant Joan Despí ofereix a les famílies per tal d'ajudar en la conciliació durant el període de les vacances escolars d'estiu.
 
D'una banda, el servei de casals municipals, adreçat a infants i joves escolaritzats des de P3 fins a 4t d'ESO, funciona amb tres modalitats: casals infantils, un casal infantil en anglès i un casal jove. Es tracta d'un servei de proximitat donat que s'ofereixen casals infantils a difrents barris; part de les activitats diàries es fan en equipaments municipals amb condicions òptimes i habilitats perquè s'hi desenvolupin, amb servei opcional d'acollida i menjador per a les families que ho necessitin.
 
Els infants i joves que participen als casals municipals d'estiu realitzen activitats lúdiques i pedagògiques adaptades a les diferents edats: tallers, activitats de convivència, visites, activitats en espais oberts de la ciutat, sortides, piscina, jocs, experimentacions... un munt de propostes que posen en valor l'educació fora de l'horari lectiu. També treballen diferents centres d'interès, com ara la història de la ciutat, la cooperació, el medi ambient i el canvi climàtic. 
 
El casal infantil funciona durant tot el període no lectiu de vacances d'estiu, fins al setembre; mentre que el casal infantil en anglès i el casal jove funcionen fins al 29 de juliol. L'oferta de places per enguany és de 700 setmanals i per a les properes setmanes, en alguns casals i franges, hi ha places disponibles.
 
Campus esportius i estades de tennis 
 
D'altra banda, l'Ajuntament també ofereix a les famílies els campus esportius, que es realitzen als poliesportius municipals Francesc Calvet i Salvador Gimeno, i les estades de tennis, pàdel, anglès i piscina, a Tennis Despí. Tant els campus esportius com les estades a Tennis Despí funcionen fins a final de juliol i ofereixen a infants i joves la possibilitat de fer activitats esportives i d'esbarjo.
 
Aquest any, els campus esportius i les estades de tennis ofereixen 300 places setmanals que s'han ocupat gairebé al 100%.
Fuente: Ajuntament de Sant Joan Despí