Gavà incorpora 14 nous treballadors i  treballadores a través dels Plans d’Ocupació

Gavà incorpora 14 nous treballadors i treballadores

Es tracta de diversos perfils professionals que prestaran servei en  diferents departaments

municipals, com PRESEC, serveis socials,  casals o espai públic. 

  • • Els plans tenen com a objectiu facilitar la incorporació al món laboral  de col·lectius amb més dificultats per accedir-hi 

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha donat la benvinguda a les 14 persones de  la ciutat que s’han incorporat a l’Ajuntament gràcies a diversos plans d’ocupació. Els  participants reforçaran diferents departaments i serveis de l’Ajuntament, com ara  serveis administratius, peonatge, consergeria, jardineria i servei comunitari. 

Aquestes contractacions tenen com a objectiu millorar l’ocupabilitat de persones  pertanyents a col·lectius amb dificultats d’accés al mercat laboral, mitjançant un  contracte de treball d’entre 6 i 12 mesos, formació i acompanyament personalitzat. La  seva incorporació correspon al Pla d’Ocupació Inclusiu i al Pla de Foment de l’Ocupació  per a persones més grans de 55 anys, tots dos subvencionats per l’Àrea Metropolitana  de Barcelona, així com al pla de Treball als Barris, finançat pel Servei d’Ocupació de  Catalunya. 

A la recepció, l’alcaldessa s’ha mostrat molt contenta per poder donar aquesta  oportunitat a les persones que s’incorporaran a l’Ajuntament. En concret ha manifestat  que “aquestes polítiques ajuden a gent que poden tenir certes dificultats per  incorporar-se al món laboral, o que tenen un risc d’exclusió. D’aquesta manera poden  tornar a agafar la dinàmica del treball i, sobretot, poden convertir-se en persones que  representen el servei a la ciutadania”. Gemma Badia ha recalcat que, “és molt  important que aquestes persones surtin amb la sensació de servei públic, i amb la  consciència que representen a l’Ajuntament i a tots els gavanencs i gavanenques”. 

En el marc del Pla d’Ocupació Inclusió s’han incorporat dues persones, amb un contracte  de 12 mesos al 50% de la jornada. Faran tasques de subalterns donant suport a 

consergeria en diferents equipaments municipals. Aquest projecte es fa en col·laboració  amb la Fundació Caviga.  

Quant al Pla de Foment de l’Ocupació, s’han contractat sis persones, entre 55 i 62 anys,  que donaran suport a tasques administratives en diferents departaments i serveis  municipals durant un any al 100% de la jornada. 

Finalment, a través del pla Treball als Barris, s’ha incorporat una tècnica auxiliar per a la  dinamització comunitària i de formació als barris de Can Tries i Ca n’Espinós (amb un  contracte de 9 mesos al 80% de la jornada), i cinc persones que s’incorporaran a  l’empresa municipal PRESEC per realitzar tasques de manteniment forestal i de  jardineria entorn de la Serra de les Ferreres durant sis mesos i a jornada completa.