El Vilabús transporta prop de 9.000 viatgers a la platja durant les cinc primeres setmanes de l’estiu

El Vilabús transporta prop de 9.000 viatgers a la platja durant les cinc primeres setmanes

El Vilabús, l’autobús que uneix el nucli urbà de Viladecans amb la platja, ha estat utilitzat per 8.941 usuaris

des que va entrar en funcionament el 15 de juny fins al 22 de juliol, segons dades de l’empresa Avanza, gestora d’aquest servei municipal de transport públic. Els usuaris han evitat així agafar vehicle privat i han apostat per la comoditat i la sostenibilitat per fer els 5 km que separen el centre de la ciutat amb la seva platja. El servei estarà en actiu fins a l'11 de setembre.

El VB4 surt cada hora en punt entre les 10 i les 20 h (menys a les 15 h) des de l’avinguda Josep Tarradellas cap a les platges de Viladecans. Fa diverses parades, una d’elles a la carretera de la Vila-Centre Comercial, molt a prop de l’estació del tren per donar servei als visitants que venen de fora. En el sentit contrari, surt cada hora des de l’aparcament de la Murtra o la benzinera entre les 10.30 i les 20.30 h (menys a les 15.30 h). En la pàgina web https://www.viladecans.cat/ca/vilabus-la-platja es poden consultar els horaris i les parades.

Aquest any el Vilabús ha incorporat una nova parada més a prop de la platja els dies feiners. De dilluns a divendres, l'autobús arriba fins a l'estacionament de la Murtra, mentre que els caps de setmana i festius la parada es manté al davant de la benzinera. El motiu que es mantingui aquí dissabtes i diumenges són les retencions de trànsit que es generen en el camí d'accés a la platja, fet que no permet garantir la freqüència de pas. D’altra banda, l'autobús és gratuït els caps de setmana, per fer-lo més accessible a la ciutadania. Una mitjana de 311 persones han pujat al Vilabús els caps de setmana de juny i juliol.

Apostar pel transport públic és una de les millors alternatives per accedir-hi, ja que l'aparcament està regulat per gestionar la mobilitat i els caps de setmana és difícil trobar-hi lloc. El preu de l'aparcament per als cotxes censats a Viladecans és d'un euro i per a la resta de vehicles, el preu és de sis euros, tot el dia.

La platja de Viladecans és la favorita dels banyistes metropolitans, que li han atorgat una nota de 8,08 punts sobre un màxim de 10 segons l’últim estudi d’ocupació i satisfacció de platges realitzat per l’Institut Metròpoli. Els aspectes més apreciats pels visitants són l'accés a les platges, el paisatge i l'entorn, la proximitat i la tranquil·litat.