Viladecans dona la benvinguda als nadons nascuts el 2023 amb un acte d’apadrinament d’arbres

Benvinguda als nadons nascuts el 2023 amb apadrinament d’arbres

Prop de 150 famílies van celebrar la benvinguda als nadons nascuts durant l'any 2023 a Viladecans, en una nova edició de l'acte popular anual que els homenatja i els acull com a nous ciutadans i ciutadanes. Aquesta ha estat la dotzena

convocatòria, que ja s’ha convertit en tota una tradició al municipi i entre les famílies locals. L’activitat d'enguany ha hagut de variar respecte al seu format original, ja que l'emergència per sequera no ha permès plantar arbres com en les altres nou edicions anteriors. Per això s'ha optat per apadrinar arbres ja existents.

Els arbres apadrinats, plantats fa uns mesos, afavoriran la vida, en ser refugi i alimentació, amb els seus fruits, per a animals diversos (aus, esquirols, i molts altres més). Quan els arbres siguin força més grans, l’Ajuntament hi instal·larà caixes niu, com s’ha fet en altres parcs, per afavorir la presència d’ocells. D’aquesta manera s’ajudarà a tenir cura del medi ambient i mitigar el canvi climàtic a Viladecans.

Durant la jornada, més de 150 famílies han deixat penjats els seus desitjos de felicitat per als petits i petites. Els arbres escollits són cinc pomeres silvestres i set plàtans d’ombra. Segons el seu simbolisme, les pomeres representen la felicitat futura i la bona salut d'una persona, i els plàtans, l’ombra protectora que engendra saviesa. Aquesta és una de les espècies amb més potencial d'absorció de CO2. També regulen la humitat i la temperatura, fan ombra, com indica el seu nom, i esmorteeixen el soroll.

435 naixements

Amb els naixements a la baixa a Espanya, a Viladecans també se segueix aquesta tendència. Malgrat tot, s´ha notat un lleuger increment respecte l’any passat. Si a 2022 van néixer 416 nadons, a 2023 van ser 435. Els noms han estat molt variats, essent els més comuns Biel (6), Eric (5) i Mateo (5) per a nens, i Sofia (6), Valèria (6), Chloe (4) i Emma (4) per a nenes.

Els actes de benvinguda als nadons tenen com a finalitat simbòlica l’acolliment, per part de la ciutat de naixement, dels infants que, des de l’inici de la seva vida, ja formen part de la comunitat que celebra la seva arribada.