Sant Joan Despí promou el paper referent de les dones per commemorar el 8M

Sant Joan Despí promou el paper referent de les dones per commemorar el 8M

Coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, el 8 de març, Sant Joan Despí dedicarà el mes de març a activitats que posaran de relleu la feina i l'expertesa de les dones en qualsevol àmbit de la nostra societat. 'Som Dones referents'

és el lema de la campanya institucional que farà l'Ajuntament en el marc del Dia Internacional de les Dones, i que podrem veure en diferents suports publicitaris al carrer, a més a més d'altres canals municipals, com les xarxes socials.

L'objectiu de la campanya és difondre i donar a conèixer el cercador expertesdespi.cat, una eina digital que també podem consultar al web sjdespi.cat i on trobar els perfils professionals d'una quarantena de dones santjoanenques que es dediquen a àmbits com l'advocacia, la sanitat, l'esport, l'arquitectura, les arts, la gestió i administració d'empreses o els serveis socials.

Aquest cercador de dones expertes es va posar en marxa ara fa un any per crear una xarxa on line on aquestes professionals, expertes en els seus àmbits, difonen la seva expertesa com a referents en qualsevol àmbit professional, trencant, en moltes ocasions, estereotips. Alhora, el cercador genera aliances professionals entre les dones. Les dones que podem veure en les imatges de la campanya són persones de Sant Joan Despí que formen part d'aquest cercador i volen aprofitar aquesta oportunitat per animar altres dones a sumar-se al projecte.

8 de març reivindicatiu

Aquest any, l'Ajuntament i les entitats de dones han preparat un programa amb més d'una vintena d'actitivitats que reflecteixen l'esperit del 8M, una jornada amb una vessant reivindicativa, amb la lectura del manifest (7 de març) o la xerrada Igualtat, drets de les dones des de la mirada interseccional, reptes dels feminismes (6 de març) a càrrec de la prestigiosa advocada de l'Institut de Drets Humans de Catalunya, Laia Serra.  

La visibilització de les dones en tots els àmbits de la societat també tindrà ressó a través d'iniciatives de caire tan diferent com el patinatge, el pàdel, l'hoquei, el tir amb arc, el futbol sala, el ciclisme, o la Diada de Dones. Activitats que es duran a terme gràcies a la implicació de les entitats de la ciutat.

L'art i les dones

Per la seva banda, l'11a edició del Lila Cabaret, un espectacle feminista que mostra talents que van de l'acrobàcia, al circ contemporani, la màgia o el ball experimental, serà el dia 9. En aquest àmbit, el programa del 8M també portarà a Sant Joan Despí l'actuació Oye Polo, un pòdcast d'anàlisi d'actualitat amb perspectiva de gènere conduït per l'Ana Polo i Oye Sherman que ha saltat al teatre després de triomfar a Ràdio Primavera Sound.