un quadern de debat per imaginar la ciutat del 2030

Debat per imaginar la ciutat del 2030

Els infants de primària, junt amb les seves famílies, poden fer-hi aportacions a través del

web municipal i entrar en el sorteig de dues tauletes

L’Ajuntament demana les aportacions dels nens i nenes d’educació primària i les seves famílies per omplir el Quadern de Debat familiar, eina online del web municipal per a les consultes a la ciutadania amb la finalitat de desenvolupar l’Estratègia de Viladecans 2030 i l’Agenda Urbana Local. Per participar-hi, cal entrar en l’enllaç https://www.viladecans.cat/ca/quadernfamiliar. Les vacances de Nadal poden ser un bon moment per omplir el qüestionari en família.

El Quadern de Debat familiar és una de les accions del procés participatiu que s’ha posat en marxa per a l’elaboració de les estratègies que s’hauran d’adoptar a la ciutat per fer front als grans reptes globals –ecològics, socioeconòmics, polítics, sanitaris, culturals– que tenen un impacte directe en la localitat, en la ciutadania i en el seu futur. Són estratègies per al curt i mitjà termini, i tenen en compte les directrius que marca l’Agenda 2030 de les Nacions Unides i els seus Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), així com les principals agendes urbanes internacionals. El Quadern està inspirat en la Guía para Educación Primaria de la Agenda Urbana Española.

Les famílies amb fills i filles d’alumnes de primària que completin el Quadern de Debat Familiar podran participar en el sorteig de dues tauletes. Una vegada completat el quadern, el tutor/a legal del nen o nena haurà de pujar una foto o vídeo en el seu perfil d'Instagram demostrant que s'ha completat el quadern –amb una captura de pantalla o vídeo que mostri el desig de la família per a la ciutat del 2030–, etiquetant a @Viladecans.ig i utilitzant l’etiqueta #Viladecans2030. Hi ha temps fins al dia 17 de gener, però només entraran en el sorteig els lliurats abans del dia 8. El sorteig tindrà lloc el 20 de gener.

En el Quadern de Debat Familiar cada repte plantejat perquè Viladecans sigui més saludable, inclusiva, segura, forta i sostenible des d’ara fins a l’any 2030 està acompanyat d’una explicació de la temàtica, curiositats, una activitat d’anàlisi, exploració i/o reflexió, compromisos i un espai per recollir les seves propostes sobre com millorar la ciutat.

Estratègia Viladecans 2030 i Agenda Urbana Local

L'Estratègia Viladecans 2030 és un document que, de manera participada, definirà com serà la ciutat l'any 2030, tenint en compte les principals agendes internacionals i enfocada a les cinc prioritats de ciutat: la innovació educativa, la dinamització econòmica, la transició ecològica, la qualitat de vida i estil de vida saludable i la resiliència per a la gestió de crisi.

Pel que fa a l'Agenda Urbana Local i el seu Pla d'Acció, són els instruments que s’utilitzaran per traslladar els objectius globals fixats des dels organismes internacionals i nacionals a la realitat local, fixant actuacions concretes per desenvolupar a Viladecans fins al 2030.