Vilawatt de la Gent per aprendre-ho tot sobre l’energia

Vilawatt de la Gent per aprendre-ho tot sobre l’energia

Es faran tres cicles de tallers online, adreçats a dones, famílies amb infants i joves, que començaran el dimecres

10 de març 

Torna l’Espai Vilawatt de la gent, un espai de trobada i aprenentatge obert a tothom on es poden conèixer els conceptes bàsics de l'energia, i també com gestionar-la millor. Aquesta convocatòria, liderada per l'Associació ciutadana Vilawatt per la transició energètica, comença el proper dimecres 10 de març, de 18 a 19.15 hores, amb el cicle de quatre sessions per a dones Tot el que has de saber sobre l’energia que entra a casa teva. Una sèrie per a dones de 9 a 99 anys!. S’hi inclouen tres cicles de tallers en línia per a diferents col·lectius: a més del femení, les famílies amb infants i els joves. Inscripcions i informació sobre els cicles i sessions a: www.vilawatt.cat/espaigent.

El primer taller previst del primer cicle, dedicat a les dones, és el titulat Com les dones podem fer baixar el preu de l’energia. S’hi podrà conèixer com funciona el sistema energètic i com s’estableix el preu que paguem per l’electricitat o la calefacció, a més de descobrir què es pot fer com a dona per reduir-lo.

La resta de tallers se celebraran el dimecres 24 de març (A casa meva la factura la porto jo!), per desmuntar els mites més freqüents sobre la facturació energética; el dijous 8 d’abril (Jo estalvio a la meva llar), un taller fet a mida a partir de les propostes de les participants dels tallers anteriors on es podrà triar el kit d’eficiència energètica que més s’adapti a les necessitats de la llar de cada tallerista; i el dijous 22 d’abril (Tens energia? Tens el poder! L’autoconsum no és ciència-ficció a Viladecans), per demostrar que les energies renovables, l’autoconsum i les comunitats energètiques són més al nostre abast del que ens imaginem.

De la programació dels cicles dirigits a famílies amb infants i joves, se n’anirà informant puntualment.

Els diferents tallers tractaran sobre eficiència energètica i usos de l’energia a la llar, i participar-hi tindrà premi. Les persones que hi participin en dos o més tallers rebran adhesius amb consells pràctics d’estalvi energètic a la llar, i les que segueixin tres o més tallers entraran en el sorteig d’un kit d’eficiència energètica a la llar.

El projecte pioner de transició energètica Vilawatt és l’origen de la companyia energètica pròpia amb què compta Viladecans i de la qual ja n’hi ha més de 500 associats a una energia neta, que també es beneficien d’una moneda local també pròpia, l’Euro-Vilawatt, de la rehabilitació de edificis i de la millora de la cultura energètica, com aquests tres cicles de l’Espai Vilawatt de la gent.

Fuente: Ajuntament de Viladecans