48 pisos de lloguer amb protecció oficial

48 pisos de lloguer amb protecció oficial

L’Ajuntament de Sant Joan Despí ha lliurat els 48 pisos de lloguer amb protecció oficial que l’empresa municipal ADSA ha construït a l’avinguda de la Generalitat, al barri del Pla del Vent-Torreblanca. Els pisos s’han destinat a veïns i veïnes de Sant Joan Despí per tal de donar resposta a la necessitat d’habitatge de la ciutadania.
La promoció està formada per tres edificis, amb 16 habitatges en cada bloc. En total, hi ha 24 habitatges de dues habitacions i 24 habitatges de tres habitacions. Els pisos també tenen aparcament i traster.
La superfície dels habitatges va dels 60 als 74 metres quadrats. El preu del lloguer oscil·la entre els 468 i els 596 euros al mes, en funció de la superfície.
Les persones adjudicatàries dels habitatges són de diferents perfils, principalment persones joves, però també hi ha parelles amb fills o gent gran, entre altres. El contracte de lloguer té un termini de set anys, prorrogable sempre que es mantinguin les condicions d’accés a l’habitatge.
Les claus dels habitatges s'han entregat a les persones adjudicatàries en un acte presidit per la primera tinenta d'alcalde i coordinadora del Govern, Belén García, celebrat el divendres 30 de juliol al vespre.
Amb aquesta nova promoció municipal d’habitatge protegit, l’Ajuntament de Sant Joan Despí vol seguir treballant per garantir l’accés a un habitatge a preus assequibles. En aquest sentit, en els darrers dos anys s’han lliurat 21 pisos de venda i aquests 48 pisos de lloguer. A més, s’han adjudicat 64 pisos de venda.
Paral·lelament, l’Ajuntament ha recuperat els blocs a mig construir situats entre l’avinguda de Barcelona i el carrer de Fontsanta mitjançant un procés d’expropiació. Aquests blocs es convertiran en 115 habitates protegits per als veïns i veïnes de Sant Joan Despí.
A més, l'Ajuntament ha optat per promoure habitatge protegit a través de la nova modalitat d’habitatges en dret de superfície, que permet a la persona sol·licitant adquirir l’habitatge per 75 anys, en cas de compra, i per 99 anys, en cas de lloguer, tot i que el sòl continua en mans de l’administració.
Aquesta modalitat s’ha activat, en l'opció de compra, en dues promocions del carrer de Fontsanta i en una promoció del sector Bellavista. Mentre que al carrer de Torreblanca i en una altra de de les promocions de Bellavista es realitzarà en l’opció de lloguer.
Actualment, a Sant Joan Despí hi ha en marxa set promocions d’habitatges amb protecció en diferents fases.
 
Fuente: Sant Joan Despí