3 M d'euros de fruites, hortalisses, i llet a centres escolars

3 M € de fruites, hortalisses, i llet a centres escolars

El Govern ha aprovat avui el pressupost per a una nova campanya adreçada a la promoció i el subministrament de fruites,

hortalisses, i llet a l’alumnat de centres escolars per al curs 2021/2022, als que es destinaran 3.011.130,00 euros  al Pla de consum de fruita i hortalisses i per al Pla de consum de consum de llet. Aquests Plans compta amb el suport financer europeu i la col·laboració dels departaments d’Acció Climàtica, Educació, i Salut.

L’objectiu essencial dels Plans és contribuir a promoure els hàbits alimentaris saludables entre la població infantil, associar-los a la dieta mediterrània i reduir els nivells d’obesitat infantil. I és que el consum de fruita i hortalisses i el de llet líquida entre els infants és més baix del que seria recomanable, i el fet de consumir aquests productes ha de formar part dels hàbits alimentaris de les famílies i la seva compra hauria d’estar enfocada envers els beneficis que aporten per a la salut.

En aquests Plans participaran al voltant de 1.300 escoles d’arreu de Catalunya i es beneficiaran uns 300.000 nens i nenes de 2on cicle d’educació infantil de 3 a 6 anys i tota l’educació primària de 6 a 12 anys


Fuente: Govern de Catalunya