La Setmana de la Mobilitat Sostenible

La Setmana de la Mobilitat Sostenible

Del 16 al 22 de setembre, Sant Joan Despí celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible, amb un conjunt d'activitats amb les quals l'Ajuntament vol promoure els desplaçaments saludables i segurs. Enguany, la Setmana de la Mobilitat, que se celebra arreu d'Europa, té com a lema 'Fes salut. Mou-te de manera sostenible'.
Una de les activitats principals serà el dissabte 18 de setembre amb una jornada lúdica i participativa que tindrà lloc en dos punts: al carrer del Bon Viatge, al barri Centre, i al carrer de John F. Kennedy, al barri de les Planes. A ambdós punts hi haurà l'estand de la mobilitat sostenible, amb informació sobre la zona de baixes emissions, l'aparcament park&ride, l'aplicació SPRO, la xarxa ciclable, el transport públic... També hi haurà un estand per recollir aportacions ciutadanes per al Pla d'Emergència Climàtica SJD pel clima. 
A banda, al carrer del Bon Viatge trobarem un taller de sensibilització sobre la contaminació acústica, un taller de bicicletes estàtiques generadores d'energia i un circuit de seguretat viària; mentre que al carrer de John F. Kennedy s'oferiran passejades en tricicle per a la gent gran i hi haurà un circuit d'autoxocs sostenibles.
Durant la Setmana de la Mobilitat també se celebraran una caminada cultural pel riu Llobregat, un projecte d'art mural amb motius de mobilitat sostenible i la Gimcana de la Mobilitat. I el 22 de setembre, coincidint amb el Dia Sense Cotxes, els infants i joves de Sant Joan Despí conviden a deixar els cotxes i motos a casa i a desplaçar-se fins a l'escola caminant, en bici o en transport públic. Finalment, Sant Joan Despí també se sumarà, juntament amb vuit municipis més, a una nova edició de La Baixcicletada, que enguany consistirà en un concurs fotogràfic virtual. 
A banda, la Policia Local realitzarà tallers d'educació viària a les escoles i una campanya de conscienciació sobre la circulació amb els vehicles de mobilitat personal i les bicicletes, sobre la Zona de Baixes Emissions i sobre la seguretat amb les cadiretes per a infants als cotxes. 
Mitjançant la Setmana de la Mobilitat, l'Ajuntament de Sant Joan Despí promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, com ara els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o en vehicle elèctric, tot posant en valor que un canvi d'hàbits en la mobilitat repercuteix en la millora de la qualitat de l'aire, la reducció de la contaminació i la millora de la salut de les persones.
 
Fuente: Ajuntament de Sant Joan Despí