Donar suport a les pimes innovadores

Donar suport a les pimes innovadores

La V edició de la jornada Innpulso Emprende, que se celebrarà el 15 de novembre, estarà dedicada a la missió Ciutats Climàticament Neutres, impulsada per la

Comissió Europea

L'espai Cubic de Viladecans acollirà, el 15 de noviembre, la V edició de la trobada Innpulso Emprende, organitzat per Xarxa Innpulso (Xarxa Espanyola de Ciutats de la Ciència i la Innovació), amb el suport del Ministeri de Ciència i Innovació. Alcaldes i alcaldesses, persones emprenedores, pimes, micropimes i startups es donaran cita en aquest esdeveniment que té com a objectiu facilitar un acostament entre pimes innovadores en l'àmbit nacional; potenciar l'intercanvi d'experiències en la promoció i el suport a la innovació des de l'administració i; en definitiva, posicionar a les pimes innovadores pertanyents a les ciutats Innpulso, donant-los visibilitat per facilitar el seu accés a mercats potencials i possibles inversions. La Xarxa Innpulso està formada en aquest moment per 63 municipis.

Us hi esperem. Encara que quan s'acostin les dates reiterarem la convocatòria i us demanarem confirmació d'assistència, agrairíem que reservàreu espai en les vostres agendes.

Aquesta cinquena edició d’Innpulso Emprende, organitzada en col·laboració amb l'Ajuntament de Viladecans en vigílies de la Smart City Expo de Barcelona, girarà al voltant de la Missió de Ciutats Climàticament Neutres (100 Climate-neutral Cities by 2030 - by and for the Citizens) impulsada per la Comissió Europea. Aquesta missió declara com a necessari establir mecanismes multinivell de col·laboració i cocreació on la ciutadania pot convertir-se en agent del canvi a través d'iniciatives ascendents, innovació i noves formes de governança. És un esforç ambiciós i desafiant en què les ciutats es comprometen a transformar i treballar en benefici de la qualitat de vida i la sostenibilitat d'Europa.

Així, Xarxa Innpulso convida a les ciutats a presentar a Viladecans projectes emprenedors innovadors que donin resposta a aquest repte i promoguin un progrés alineat amb la missió plantejada: eficiència energètica, energies renovables, mobilitat sostenible, economia circular o bioeconomia. Cada ciutat Innpulso de presentar, de la mà del seu alcalde o alcaldessa, a la pime o startup que representarà a la ciutat i que haurà de defensar el seu projecte en un termini de temps reduït. La participació en la trobada serà majorment presencial, però s'habilitarà la possibilitat de realitzar la presentació de forma telemàtica (mitjançant un vídeo pregravat) per a aquelles ciutats que per diferents motius no puguin desplaçar-se fins a Viladecans.

En la jornada es lliuraran dos premis, un d'ells serà pel Projecte Més Innovador en l'àmbit de la Innovació Social, i l'altre serà pel Projecte Més Innovador en l'àmbit de la Innovació Tecnològica. A més, hi haurà una menció especial per l'empresa més influencer que hagi generat més trànsit i interacció en xarxes socials. A l'hora d'avaluar les idees, el jurat valorarà aspectes com la maduresa de la idea, el caràcter innovador del projecte, la viabilitat del projecte, la capacitat i experiència de l'equip i el nivell d'impacte sobre el territori.

Fuente: Ajuntament de Viladecans