Una seixantena de persones gaudeixen del conta contes

Una seixantena de persones gaudeixen del conta contes

Amb motiu del Dia internacional contra LGTBIfòbia i del Dia Internacional de les Famílies, des de l'Ajuntament d'Abrera

i amb la col·laboració de la Biblioteca Josep Roca i Bros, es va realitzar una sessió de conta contes a la zona de gespa del Parc de l’Estació,  amb la representació de l'obra “Tants caps, tants barrets”, de la companyia Fes-t’ho Com Vulguis. 

L'activitat va comptar amb gran èxit d'assistència, amb una seixantena de veïnes i veïns del nostre municipi que es van reunir al Parc de l'Estació per gaudir d'una bona estona, en bona companyia i gaudir del bon temps. Gràcies, Abrera!

Èxit d'assistència al conta contes 'Tants caps, tants barrets'

A Abrera hem commemorat aquest mes de maig dues dates assenyalades en relació amb la diversitat familiar, sexual i de gènere. Així, una seixantena de persones va gaudir de l'activitat a la fresca a la zona de la gespa del Parc Estació, on el dilluns 16 de maig passat, va tenir lloc la sessió de conta contes en motiu al Dia internacional contra LGTBIfòbia i per commemorar el Dia Internacional de les Famílies. Dirigit a famílies amb infants a partir de 3 anys, 'Tants caps, tants barrets' és un recull d' històries plenes de color, de possibilitats i sota els valors de la tolerància, el respecte i l’acceptació de la diversitat.

Una seixantena de persones gaudeixen del conta contes del Parc de l'Estació, amb motiu de la commemoració del dia internacional contra LGTBIfòbia i el Dia Internacional de les Famílies

Després de poder escoltar i participar dels 4 contes sobre diversitat que la companyia "Fes-t'ho com vulguis" ens portava, les famílies van poder gaudir d'una estona per mirar contes especialment preparats per la ocasió i agafar-los en prèstec.

De famílies n’hi ha tantes com realitats diverses!

El 15 de maig és el Dia Internacional de les famílies, en el que es reconeix el paper fonamental que tenen en la societat i especialment, en l’educació dels fills i les filles.

En els últims anys la tipologia de famílies ha evolucionat. La família tradicional de pare, mare i fills i filles ha quedat obsoleta, tot i que encara des de molts àmbits socials i educatius se sol representar i considerar el concepte de família des d’aquest únic model que no visibilitza a la resta i, per tant, no les integra. Calen referents adequats per aquestes noves realitats que alhora, acompanyen i afavoreix en valors de respecte vers la pluralitat.

En aquest sentit, educar en la normalització de la diversitat és bàsic perquè infants amb situacions familiars fora de la norma tradicional no sentin que són diferents, sinó membres d’una opció més dins del gran ventall de models de famílies existents. Alhora també és una manera d’obrir la ment a la resta d’infants perquè puguin créixer sense limitacions i esquemes preestablerts.

Abrera per la diversitat afectiva, sexual i de gènere

El 17 de maig es reivindica el Dia Internacional contra LGTBIfòbia. A Abrera la bandera LGTBI es va penjar dels balcons de l’Ajuntament, de l’edifici d’Acció Social, dels equipaments esportius, així com en el Porró del Rebato, com a mostra de suport al col·lectiu LGTBIQ+ i de rebuig a qualsevol acte LGTBIfòbic. 

Bandera LGTBIfobia ajuntament abrera.jpeg

Commemorem el 28 de juny, dia Internacional per a l’Alliberament LGTBIQ+

El Dia Internacional contra l'Homofòbia es va constituir el 2004 per conscienciar sobre la violència i la discriminació que pateix aquest col·lectiu. Aquest terme ha estat ampliat en concepte com a Dia contra la LGTBI-fòbia per contemplar i visibilitzar totes les manifestacions discriminatòries per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere que pateixen gais, lesbianes, bisexuals, persones trans, intersex i queer.


La data escollida va ser el 17 de maig commemorant la decisió de l’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut, que tal dia com aquest l’any 1990, va desqualificar l' homosexualitat com a trastorn mental, com constava fins aleshores. L’objectiu principal d’aquesta fita és coordinar tot tipus d’accions que serveixin per denunciar la discriminació a la qual les persones del col·lectiu LGTBIQ+ estan sotmeses i per fer avançar els seus drets a una igualtat legal, efectiva i plena a tot el món. En l’actualitat, el 17 de maig se celebra a més de 130 països, inclòs 37 on les relacions entre persones del mateix sexe són considerats com a il·legals.

Fuente: Ajuntament d´Abrera