Viladecans crea una edició hivernal del festival de teatre Al Carrer

Viladecans crea edició hivernal del festival de teatre Al Carrer

L'alcalde Carles Ruiz ha presentat edició hivernal del Festival Internacional de Teatre i Animació Al Carrer,

anomenada Al Carrer Nadal. "A partir d'ara, Viladecans comptarà amb dos festivals Al Carrer: un d'estiu i un altre d'hivern". Del 27 al 30 de desembre Viladecans estrenarà la primera edició d'Al Carrer Nadal.

El festival presentarà propostes teatrals, màgia, acrobàcies, malabars, clown, música i cercaviles. Durant quatre dies se celebraran trenta actuacions de vint companyies. La programació es concentrarà al voltant dels eixos comercials del Barri Antic, l'Eixample i la Montserratina. L’esdeveniment mantindrà el segell de les edicions habituals a l'estiu, però la seva activitat serà sobretot diürna, celebrada entre les onze del matí i les set de la tarda. La resta del programa tindrà lloc a l’entorn de cinc places: la de la Constitució, la del davant de l'Església de Sant Joan, la de les Palmeres, la de la Vila i la d'Europa. En aquesta última, un dels punts emblemàtics del Festival Al Carrer en la seva llarga història, culminarà cada dia la programació a les sis de la tarda amb una actuació destacada.

L'alcalde Carles Ruiz ha explicat que "creiem que, des de Viladecans, ens toca fer aquest esforç per a la promoció del sector cultural, que va ser especialment castigat durant la pandèmia; dirigit a la ciutadania, que estima i gaudeix el festival de cada estiu, i que ajudi al lluïment del comerç i la restauració durant les festes".

El Festival Internacional de Teatre i Animació Al Carrer és l'esdeveniment propi pel qual Viladecans és més conegut a tota la Catalunya cultural i en el sector artístic internacional des de fa 33 edicions. Al seu voltant, per exemple, s'han generat les jornades anuals Espai de Carrer, que atrauen a la ciutat nombrosos programadors i professionals del món del teatre per preparar les programacions culturals.

El festival Al Carrer de Viladecans va néixer el maig de l'any 1990. Quan Al Carrer d’estiu aterra a la ciutat aquesta es transforma en un gran escenari on artistes de tot el món ofereixen les millors propostes de teatre, dansa, circ, música i animació de carrer, i on tothom es pot aturar, mirar i gaudir. I és que és molt més que un festival: actors, actrius, ballarins, pallassos, músics, programadors i ciutadans conviuen en una gran festa d'art en estat pur. Els carrers i places de Viladecans respiren un ambient diferent, ple de màgia i imaginació, que fan que el municipi transformi la seva fisonomia i visqui una realitat diferent, alegre i festiva, i una vida intensa al carrer.

Durant tres dies de juliol, la ciutat convida a gaudir dels seus carrers i places plens d’expectatives i de l'emoció de l'expressió artística d’una mitjana de més de 30 companyies que es donen cita a Viladecans amb una selecció de propostes de teatre, dansa, animació i muntatges infantils. Per Viladecans han passat companyies de prestigi internacional com la Factoria Mascaró, La Fura dels Baus, Jobitume, Les Passangers, Oposito, Malabar, Xarxa Teatre, Companyia del Foc, Alkimia 130, Karnavires, Markeliñe, Efímer, Hortzmuga, Deabru Beltzak, el clown Toti Toronell, Teatr Biuro, Podrozy, Naphtaline, Teatro Kogitatur, Circo da Madrigada, Fadunito i Le Tréteaux Tucoeur Volant.

Segons l’alcalde Carles Ruiz: “Comptar des d’ara amb una nova edició hivernal del ja històric festival Al Carrer no farà més que doblar les emocions que des de fa més de 30 anys proporciona a tothom de la ciutat i també de les de l’entorn. Al Carrer Nadal esdevindrà una ocasió única perquè les famílies omplin els carrers de somriures i alegria i perquè Viladecans es torni a convertir, ara també a l'hivern, en referent de les arts de carrer al país”.