La Fira de la Puríssima xifra en 10,1 milions d'euros l'impacte econòmic

La Fira de la Puríssima xifra en 10,1 milions d'euros l'impacte

Les persones visitants valoren molt positivament el certamen, amb una nota global de 8,67 sobre 10

 

La Fira de la Puríssima atreu gran quantitat de visitants de fora de Sant Boi. Així ho mostra una enquesta encarregada per l'Ajuntament que es va realitzar a peu de carrer durant els tres dies del certamen, del 6 al 8 de desembre. A prop de la meitat de les persones que van passar pel recorregut firal procedien d'altres localitats (46%).

Del nombre total de visitants forans, el 25% resideixen al Baix Llobregat, el 12% a la ciutat de Barcelona i la resta, a altres municipis de la província. Més del 20% procedeixen d'altres llocs de Catalunya i Espanya (especialment, de Lleida i Tarragona). El grau de fidelitat d'aquestes persones a la fira de Sant Boi és força elevat. Dos de cada tres dels visitants forans ja coneixien el certamen d'haver-hi vingut altres anys (una xifra que és encara més alta en el cas de les persones procedents d'altres municipis del Baix Llobregat). A més, el 80% afirmen que hi tornaran l'any vinent.

L'enquesta confirma que el certamen de Sant Boi té un marcat caràcter familiar i social, un dels aspectes històricament més ben valorats per la ciutadania de Sant Boi. Sobre un total de més de 200.000 visites, el 43% es fan en família, el 33% amb amigues i amics i el 29%, amb la parella. Les motivacions principals són passejar (90%) i fer compres (48%). En el cas de les persones de Sant Boi, la meitat visiten el recorregut firal almenys dos dies i una tercera part hi repeteixen els tres dies.

La Fira obté una valoració molt favorable per part de les persones enquestades. La nota mitjana global que se li atorga és de 8,67 punts sobre 10. El 95% la puntuen almenys amb un notable i el 68% li posen un excel·lent. La seguretat del recinte i la neteja són els dos aspectes millor valorats, mentre que el que obté una nota menys alta és l'aparcament, amb un aprovat alt. Els elements més ben valorats són la Carpa sostenible i el Mercadal gastronòmic, juntament amb el bon ambient general que es viu durant el recorregut.

D'acord amb els resultats de l'enquesta, la despesa mitjana durant els dies del certamen és de 51,7 euros per persona (concentrada principalment en alimentació, artesania i restauració, per aquest ordre). A partir d'aquestes dades, s'estima que l'impacte econòmic global de la Fira de 2022 va ascendir a 10,1 milions d'euros. Aquesta xifra inclou les despeses directament vinculades a l'esdeveniment i les generades per les persones participants en el recinte firal o a la resta de la ciutat (en aquest cas, sobretot en alimentació i restauració; de fet, dues de cada tres persones afirmen que fan almenys un àpat fora de casa els dies de Fira). L'enquesta també conclou que dos de cada tres expositors valoren com a 'elevat' o 'molt elevat' el nivell d'afluència a les seves parades.

L'enquesta es va fer del 6 al 8 de desembre al recorregut firal, amb una mostra de 591 persones (amb un nivell de confiança del 97% i un marge d'error de +/-5)