La Festa Major d’Hivern omplirà els carrers de Viladecans de cultura popular i celebrarà els 25 anys de la Biblioteca Municipal

La Festa Major d’Hivern omplirà els carrers de Viladecans de cultura popular

La Festa Major d’Hivern a Viladecans se celebrarà des del dijous 18 fins al diumenge 21 i oferirà tot un ventall de propostes culturals i lúdiques organitzades per les entitats ciutadanes i l’Ajuntament. Durant els quatre dies, al voltant del 20 gener, dia del patró local Sant Sebastià, la ciutat gaudirà de moltes activitats de cultura popular.

A més, la ciutat celebrarà el 25è aniversari de la Biblioteca de Viladecans. L’equipament cultural arriba a aquesta efemèride totalment renovat, després d’unes importants obres de millora interior i rehabilitació de la façana i teulada.

Cercaviles, sardanes, cant coral, sevillanes, gralles, foc o percussió ompliran els carrers de Viladecans. El tret de sortida es donarà el dijous 18 amb el desè aniversari del Festival de Narració Oral Narracans, que celebrarà una edició especial per a adults a Can Xic. Divendres 19 tindrà lloc una cercavila popular, amb el Mamut com a capità d'orquestra, que es repetirà el dissabte 20 al matí, en aquest cas amb una xocolata calenta per passar el fred, acompanyada de música i visitant l’eix comercial fins a arribar a la plaça de la Vila. Allà continuarà el ritme amb un concert-vermut amb el grup The Remembers. I com no n’hi ha dos sense tres, a la tarda el hard rock serà protagonista amb el Frenetic Fest al centre de joves Can Xic.

El diumenge 21 sonaran les gralles amb l’habitual matinada de grallers, que aixecaran la gent per viure amb energia la resta d’activitats: pujada a Sant Ramon, ballada de sardanes, clausura del centenari del barri de Sales i actuació final del Cor Som i Serem amb un repertori tradicional. Quatre dies per oblidar-nos de l’hivern amb una festa que, amb la cultura, sempre és “major”.

La Biblioteca escalfa la festa tot celebrant els seus 25 hiverns

Un quart de segle no se celebra tots els dies, així que, amb motiu del 25è aniversari de la Biblioteca de Viladecans, la Festa Major d’Hivern també festejarà aquesta efemèride. El dissabte 20 de gener, de 10.30 a 14 h, les famílies estan convidades a passar un matí divertit i didàctic al parc de Can Xic. La diversió estarà assegurada amb els jocs familiars gegants de fusta que portarà la companyia Festa de Fusta, en què grans i petits podran demostrar les seves habilitats. A més, a les 12.30 h tindrà lloc un concert familiar i un taller de pintacares a càrrec del grup de música d’animació sociocultural La Dona del Sac, que engrescarà tothom a ballar i cantar amb el seu nou espectacle amb la renovada biblioteca de fons. A partir d'aquell mateix dia, també s’hi repartirà marxandatge de la biblioteca amb el préstec de documents i s'hi podrà veure una exposició fotogràfica sobre aquest quart de segle d'existència.

La biblioteca es presentarà renovada, amb unes obres que han millorat el revestiment exterior de façana i coberta amb un correcte aïllament, ja que es trobava afectada per les filtracions de la pluja. Les actuacions han consistit en l’arranjament de la coberta, la renovació i substitució dels equips de climatització de l'edifici, la rehabilitació de les façanes i la millora de la xarxa elèctrica i de l’enllumenat interior, així com el canvi de paviments i altres elements interiors.

La Biblioteca es va inaugurar al gener del 1999, compta amb 1.600 m2 de superfície útil i té diverses sales per a lectura i estudi, a més de ludoteca. En el moment de la seva inauguració, era la segona més gran de la comarca. Com a part de la reforma, també s’ha actuat a l’interior, repintant les parets, posant paviment nou, renovant part del mobiliari, millorant l’espai infantil amb l’eliminació de la peixera i incorporant nova senyalística. També s’ha redistribuït el fons de l’equipament i ara les persones usuàries tindran a la seva disposició 60.000 llibres organitzats en dos quilòmetres de prestatgeries.

Més informació: www.viladecans.cat/ca/festamajordhivern

 

Programació de la Festa Major d’Hivern de Viladecans

 

DIJOUS 18

 

19 h | Ca n'Amat-Museu de Viladecans

Xerrada: Josep Iturrioz, el Manquet

Aproximació a una figura històrica local de la 2a República i la Guerra Civil. Ho org.: revista Viladecans Punt de Trobada i Grup Tres Torres.

20 h | Biblioteca de Viladecans

10è Narracans, Festival de narració oral

Històries per a adults. Ho organitza: Assoc. de Narradors i Narradores (ANIN).

DIVENDRES 19

 

19 h | Torre del Baró

Inauguració de la mostra La otra cara

Retrats de Cristóbal Trujillo, membre de l'Agrupació Fotogràfica de Viladecans, que plasmen l'essència de persones anònimes a partir del seu rostre. L’exposició estarà disponible fins a l’1 de març. Ho org.: Ajuntament.

19.30 h | Pl. Palmeres

Fest'hivern

Cercavila d'entitats de cultura popular fins a la plaça de la Vila, on es faran demostracions de 20 a 22 h. Ho org.: Coordinadora del Mamut.

DISSABTE 20

 

Fins al 2/3 | Biblioteca de Viladecans

Exposició: 25 anys de servei públic

Sobre la història de la Biblioteca de Viladecans.

10 h | Pl. Constitució

Fest'hivern

Plantada de bestiari, taller de pintura i xocolatada i, a les 11 h, cercavila d'entitats amb animació musical i parades per fer demostracions per l'eix de vianants fins a la plaça de la Vila, on a les 13 h, hi es fa un concertvermut amb The Remembers.

10.30-14 h | Parc de Can Xic

Festa pels 25 anys de la Biblioteca de Viladecans

Jocs familiars de fusta i, a les 12.30 h, concert familiar i pintacares, amb La Dona del Sac.

10-14 h | Pl. Vila

Mercat d’Arts i Oficis

Ho org.: Associació d’Arts i Oficis de Viladecans.

18 h | Atrium Viladecans

Actuació coral de Festa Major d'Hivern

A càrrec del Cor Som i Serem i de la coral La Lira de Sant Cugat del Vallès. Gratuït.

 

19-24 h | Centre de joves Can Xic

Frenetic Fest 2

Concert de hard rock, solidari amb el càncer, amb els grups Nachos Alfa, Sektum, La Crida Salvatge, Troners i Animal Farm. Entrada gratuïta.

 

DIUMENGE 21

 

9.30 h | Pl. Vila

Matinada de grallers

Itinerant pel Barri Antic. Ho org.: Grallers de Viladecans.

10 h | Pl. Vila

Pujada a Sant Ramon

Ho org.: Amics del Camí de Sant Jaume de Viladecans.

11.30 h | Pl. Vila

Sardanes a la plaça

Amb la cobla Ciutat de Terrassa. Ho org.: Ajuntament.

12 h | Pl. Diversitat

Clausura del Centenari del Barri de Sales

Inauguració d’espai de record, amb copa de cava, i presentació d’una publicació commemorativa. Ho org.: Ajuntament.