Viladecans celebra el Carnaval amb prop de 2.000 participants a la rua, que allarga el seu recorregut

Carnaval amb prop de 2.000 participants, que allarga el seu recorregut

Viladecans celebrarà enguany el Carnaval amb prop de dos milers de participants a la Rua i un recorregut que no passarà per la cèntrica Rambla Modolell –que es troba en obres- però que serà

uns 600 metres més llarg. Del 8 al 14 de febrer, la ciutat viurà la setmana més esbojarrada de l'any amb el Carnestoltes,una festivitat carregada d'activitats i novetats, participativa i inclusiva. Des de l'arribada del rei Carnestoltes, la Rua, el Ball de la Tornaboda i el Patatuf i el final de festa, el Dimecres de Cendra, amb el comiat del rei i sardinada popular. 

L'acte més esperat és la Rua de Carnestoltes, el dissabte 10 de febrer, que enguany canviarà d’itinerari. Si bé altres anys començava al parc de la Torre-roja, aquest sortirà de davant d’Atrium Viladecans, a l’avinguda de Josep Tarradellas, i passarà pel carrer d’Àngel Arañó, la carretera de Sant Climent, les avingudes de Francesc Macià i de la Generalitat, la plaça de la Vila i el carrer de Jaume Abril, per acabar al parc del Torrent Ballester, allargant el trajecte en uns 600 metres. Hi prendran part prop de 2.000 participants, distribuïts en 25 comparses –amb 15 entitats i 10 col·lectius ciutadans– i 17 carrosses. La rua esdevindrà per unes hores un aparador de la vitalitat del municipi, fonamentant l’art efímer, la participació ciutadana i la implicació de les associacions i col·lectius ciutadans. Tothom hi serà al carrer, o desfilant o assistint com a públic.

Hi haurà també dos punts d’exhibició de ball: un a la plaça de la Vila i un altre al mateix Torrent Ballester, on es farà el lliurament de premis a les carrosses i comparses de les entitats i grups ciutadans participants. La festa, però, no s’acabarà aquí, ja que tot seguit, a partir de les 22 hores, hi haurà sessió de música i ball a càrrec de DJ Monasterio

Al recorregut de la Rua, s'hi habiliten i senyalitzen, continuant amb la iniciativa engegada al 2023 a través del programa Viladecans em Cuida, tres punts accessibles per a persones amb discapacitat: a l'avinguda de Josep Tarradellas amb Àngel Arañó, a l’avinguda de Francesc Macià, a l'altura de la plaça del Trenet, i al parc del Torrent Ballester. Les persones que vulguin fer-ne ús hauran d’arribar quinze minuts abans que comenci l’activitat. En cas de dubte sobre el funcionament d'aquest servei es pot trucar al 661 87 39 42 o escriure un correu a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo..

Un Carnaval amb i per a tothom

Les escoles seran les que donin el tret de sortida al Carnaval amb la celebració del Dijous Gras, que les congregarà totes el 8 de febrer al parc de Can Xic per donar la benvinguda al Rei Carnestoltes. De la mà de l’Esparriot i la companyia Xip Xap, llegiran el pregó del Carnaval, s’hi menjaran el tradicional entrepà de truita i gaudiran d’una bona festa. 

Uns dies abans, però, els casals de barri de La Unión, Sales, Montserratina i l’Alba-rosa ja hauran començat a escalfar motors amb la seva particular ‘Disbauxa als casals', una gimcana que permetrà a qui participi aconseguir el seu passaport de Carnestoltes. Serà del 5 al 9 de febrer, i trobarà el seu punt àlgid a la festa infantil de Carnestoltes a la plaça de la Constitució amb un sorteig entre les persones participants. 

Els infants continuaran sent protagonistes el dia després de la Rua: l’11 de febrer, a les 12.30 hores, les famílies tenen una cita amb el ball de disfresses infantil, a càrrec de la companyia Pentina el Gat, que omplirà la plaça de la Vila de música i animació.  

Una estona abans, a les 12 hores, tindrà lloc a la mateixa plaça el ball de la Tornaboda i el Patatuf, símbol d’unió i germanor de les ciutats de Gavà i Viladecans. Serà l’últim acte abans del Dimecres de Cendra, en què els Diables de Viladecans protagonitzaran la vetlla del Rei Carnestoltes en una cercavila que acabarà amb la sardinada popular.