A Abrera reactivem la cultura! No us perdeu 'OyePolo!'

A Abrera reactivem la cultura! No us perdeu 'OyePolo!'

A Abrera som cultura! Des de l'Ajuntament d'Abrera estem treballant en la programació d'una àmplia oferta cultural per a

totes les edats, adaptada a la situació sanitària actual, amb totes les mesures de prevenció i contenció de la Covid-19. Preneu nota!

El dissabte 20 de març, la Sala Municipal (ps. Telefònica, s/n) acollirà a partir de les 20 h el monòleg "OyePolo!", un espectacle gratuït a càrrec de les còmiques Anna Polo i Maria Rovira (OyeSherman). L'aforament serà limitat i cal inscripció prèvia, que podreu fer en aquest espai web municipal a partir de demà dimecres, 10 de març a les 18 h.


Els monòlegs de les còmiques Anna Polo i Maria Roviera es caracteritzen per canalitzar crítiques socials des d’una perspectiva feminista. L’Anna Polo ha treballat de guionista a programes com “ La Segona Hora2” de RAC1. La Maria Rovira, coneguda com a OyeSherman, treballa actualment en “l’Estat de Gràcia” de Catalunya ràdio. Abmdues tenen un podcast a Radio Primavera “OyeSherman!” i han compartit micròfon en espais com l’Altre Mic i el Soterrani, així com han participat en podcast com la Ruina. El monòleg 'OyePolo!' està dirigit a persones majors de 13 anys, 

  • Podeu fer la vostra inscripció per assistir al monòleg 'OyePolo! a partir de dimecres 10 de març a les 18 h fent clic aquí.

A l'hora de fer les inscripcions telemàtiques, cal tenir en compte:

  • Estigueu atents i atentes a l'horari d'accés a l'espectacle. La fila marcarà la franja horària per accedir a l'espectacle esglaonadament.
    • De la fila 1 a la fila 7: Franja horària per accedir a l'espectacle: 19.30 h
    • De la fila 8 a la fila 14: Franja horària per accedir a l'espectacle: 19.40 h
    • De la fila 15 a la fila 21: Franja horària per accedir a l'espectacle: 19.50 h
  • A l'entrada del recinte, caldrà presentar l'entrada en format digital o en paper mitjançant un codi QR que haureu rebut adjunt al correu.
  • En tot moment, serà obligatori l'ús de mascareta, l'ús de gel hidroalcohòlic, i s'haurà de respectar la distància de seguretat entre persones.

Reactivem les activitats culturals

El regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Abrera, Francisco Sánchez, ha destacat l'impuls de les activitats culturals al nostre municipi. "El sector cultural comienza su propia desescala y en Abrera no podía ser menos. Durante estos próximos meses y hasta el mes de junio hemos organizados actividades diferentes en las cuales tienen cabida los nuestro niños y niñas, nuestro jóvenes y las familias en general. Actividades que serán siempre con reserva previa".

Sánchez ha també ha remarcat la gran tasca que realitzen les entitats abrerenques en la dinamització cultural d'Abrera. "Desde el Ajuntament consideramos que las asociaciones son una de los principales pilares de nuestra actividad cultural y se hacen constar por la número de actividades y participantes que promueven. La cultura popular, tan la tradicional como las de otro tipo, son parte del patrimonio inmaterial de la ciudadanía. Los vecinos y vecinas de Abrera están orgullosos de la diversidad cultural que se respira en nuestro municipio. Lamentablemente venimos de pasar tiempos malísimos en donde no hemos podido evitar que la cultura sea en general unos de los derechos más afectados. Queremos desde el Ajuntament y la regidoria de Cultura agradecer el enorme esfuerzo que han realizado todas las entidades para mantener viva la llama de la cultura en Abrera".

Cicle musical d'Abrera amb artistes locals

Amb l'objectiu de fomentar la creació i el desenvolupament d’artistes del nostre municipi, des de l'Ajuntament d'Abrera duren a terme aquesta primavera un cicle musical, amb 3 actuacions d’artistes i formacions locals a la Sala Municipal (ps. Telefònica, s/n). Les entrades seran gratuïtes i caldrà inscripció prèvia telemàtica en aquest web municipal.

El primer concert del cicle es durà a terme el dissabte 10 d'abril, a partir de les 19 h, amb l'actuació de la Carla, una pianista que ha col·laborat en diverses actuacions amb l’Escola de Música d’Abrera. En aquestes, oferirà un concert de piano i veu en solitari, versionant temes coneguts per a tot els públics. El cicle musical continuarà els mesos de maig i juny. Properament us donarem tots els detalls!

Màgia familiar i per a joves

El dissabte 24 d'abril, la Sala Municipal (ps. Telefònica, s/n) acollirà l'espectacle del mag Shado (Yoel Leiva) és un mag i influencer que ha aconseguit trencar els esquemes de la màgia tradicional. Amb un look urbà i una màgia innovadora aconsegueix destacar-se del clàssic mag de vareta i cistella. Especialitzat en pickpocket i mentalisme, els seus espectacles sempre sorprenen a tota mena de públics. En “Subliminal”, mostra la manera de poder entrar en la nostra ment a través de la suggestió. El Mag Shado és del municipi veí, Esparreguera, i al 2020 va participar l'any passat al cicle cultural Baix és Cultura, amb més de 107.00 seguidors a Instagram!

Teatre, exposició, i conferències

El dissabte 1 de maig, a partir de les 19 h podrem veure a la Sala Municipal la funció de teatre "El Silenci dels Telers", a càrrec de Maria Casellas i Andrea Portella. Al vestíbul de la sala s’instal·larà una breu exposició sobre el procés de creació de l’obra de teatre. L’obra s’inspira en el llibre d’Assumpta Montellà (“la Maternitat d’Elna”), el qual recull les històries de vida de les dones que van treballar a la indústria tèxtil.

La setmana entrant a l'obra, del dilluns 16 al divendres 30 d'abril, des dels Serveis de Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament, organitzarem conferències sobre la indústria tèxtil al Baix Llobregat i sobre el patrimoni arquitectònic industrial. També recopilarem fotografies de la indústria tèxtil d’Abrera i de la influència de la indústria a la comarca, que es podran veure a l'exposició.

Concert de jazz amb preludi de l'Escola Municipal de Música

Una altra proposta cultural que podrem gaudir a la Sala Municipal és el concert de jazz fusió i swing, a càrrec de Mar Serra Grup el dissabte 22 de maig a partir de les 19 h. L’actuació comptarà amb un preludi (20 minuts) dels grups de combo de l’Escola de Música.

Festival rociero

Una setmana més tard, el cap de setmana del dissabte 29 i el diumenge 30 de maig, l'entitat abrerenca Juventudes Rocieras durà a terme un festival rociero també a la Sala Municipal, amb actuacions dels diferents grups de ball de l'associació. Properament us oferirem més informació!

Cultura segura
A causa de l'estat d'excepcionalitat que estem vivint per les mesures preses per la prevenció i contenció del Coronavirus, des de l'Ajuntament d'Abrera posem totes les energies per poder oferir activitats i espectacles segurs seguint el protocols sanitaris amb totes les mesures higiènic-sanitàries pertinents, amb control d'aforament en espais ventilats, prèvia reserva o compra de les entrades en aquesta pàgina web, entrades i sortides esgraonades, ús obligatori de mascareta, gel hidroalcohòlic i distàncies de seguretat.

Des de l'Ajuntament d'Abrera i les entitats del nostre municipi també estem treballant en les diferentes activitats que podrien tenir lloc a Abrera, si la situació sanitària ho permet, a finals del mes de juny.

Fuente: Ajuntament d'Abrera