El Centre Jujol-Can Negre acull Indestructibles

El Centre Jujol-Can Negre acull Indestructibles

El fotògraf Alfons Rodríguez, amb una obra reconeguda, i el periodista Xavier Aldekoa, corresponsal del diari La Vanguardia

, són els autors d'aquesta mostra que narra les experiències de superació d'infants africans

El Centre Jujol-Can Negre de Sant Joan Despí acull fins al 30 d'abril l'exposició Indestructibles, una mirada a la generació del futur d’Àfrica, amb les fotografies d'Alfons Rodríguez i els textos de Xavier Aldekoa. L'exposició documenta les històries d'onze nens i nenes de diferents països africans com a reflex dels èxits i reptes d'un continent divers i en constant evolució.

L'exposició forma part del projecte 'Indestructibles' que vol donar a conèixer altres realitats del continent africà, a partir d'una infància que, gràcies a la seva capacitat de superació i fortalesa, es revolta davant del seu destí i lluita, malgrat les situacions difícils i traumàtiques que viu.

El fotògraf i realitzador documental Alfons Rodríguez, amb una obra reconeguda amb diferents premis, i el periodista Xavier Aldekoa, que ha desenvolupat la major part de la seva carrera professional a l’Àfrica, on és corresponsal del diari La Vanguardia, són els impulsors del projecte 'Indestructibles'. 

Segons Alfons Rodríguez, l'objectiu del projecte és "fer arribar un missatge positiu, d'esperança i de futur. Clar que a l'Àfrica hi ha drama, però no ens volem quedar només en la ferida, sinó que hem volgut explicar què fan els joves africans i trencar amb l'estereotips de l'Àfrica victimitzada".

Per la seva banda, el periodista Xavier Aldekoa explica que "aquest projecte sorgeix arran de la història d'una nena que havia d'estudiar a la universitat, com tota la seva família, però de cop es va quedar sola perquè tota la família va morir d'Èbola. Al final, i gràcies a la col·laboració de molta gent, la nena va poder estudiar. Històries com aquesta, de superació, són les que ens van empènyer a iniciar aquest projecte".

A l'exposició podem veure les històries de nens i nenes d'Uganda, Mali, Cap Verd, Gàmbia, el Txad, Madagascar, Moçambic, Congo, Guinea Bissau i Etiòpia, a través d'una quarantena de fotografies. 

Fuente: Ajuntament de Sant Joan Despí