Més de 4.700 alumnes comencen el curs escolar

Més de 4.700 alumnes comencen el curs escolar

Més de 4.700 alumnes han començat aquest dilluns 13 de setembre el curs escolar a Sant Joan Despí en els diferents nivells educatius. L'inici de les classes s'ha desenvolupat amb normalitat, dins el context actual de pandèmia, que comporta mantenir diferents mesures de seguretat sanitària a les escoles i instituts.
 
A l'educació infantil i primària, han començat classes 2.399 nens i nenes en els cinc centres públics i en els tres centres concertats que hi ha a la ciutat.
 
Per la seva banda, a l'Educació Secundària Obligatòria (ESO), el nombre d'alumnes és de 1.318, entre els dos instituts públics i els dos centres concertats. 
 
Pel que fa a l'ensenyament no obligatori, a Batxillerat hi ha aquest curs un total de 374 alumnes, mentre que a cicles formatius de grau mitjà i superior en són 270.
 
Per la seva banda, el Programa de Formació i Inserció (PFI), adreçat a la formació de joves que no han superat l'educació secundària obligatòria i que volen continuar formant-se, aplega una trentena d'alumnes. 
 
Finalment, a les quatre escoles bressol públiques de la ciutat hi ha 350 alumnes. Les escoles bressol municipals -El Gegant del Pi, Sol Solet i El Timbal- van començar ja classes el 8 de setembre passat, mentre que la Llar d'Infants La Pomera (que depèn de la Generalitat) ha obert aquest dilluns 13.
 
A banda, el Centre de Formació de Persones Adultes Arquitecte Jujol començarà les classes el 20 de setembre. En aquests moments, té matriculats ja 400 alumnes. El centre ofereix cursos d'ensenyaments inicials i bàsics, graduat en educació secundària, preparació per a la prova d'accés a cicles formatius, accés a la universtitat, llengau catalana i castellana, informàtica, anglès i francès. 
 
Millores als centres educatius
 
El curs escolar comença a Sant Joan Despí després d'un estiu en què s'han fet millores als equipaments educatius de la ciutat, a càrrec de l'Ajuntament i de la Generalitat, consistents en treballs de pintura i de renovació de les instal·lacions i aparells. 
 
Entre altres millores hi ha la reparació dels armaris d'obra dels patis de l'Escola Bressol Municipal Sol Solet, la reparació de la coberta i la millora de la insonorització del gimnàs de l'Escola Joan Perich, la instal·lació d'una font a l'escola Sant Francesc d'Assís, la reparació de goteres a l'escola Roser Capdevila i la reforma de la cuina de l'escola Espai 3.
 
Mesures de seguretat sanitària
 
L'inici del curs escolar 2021-2022 torna a estar marcat pel context de la pandèmia de la COVID-19. El Pla d'inici del curs elaborat pel Departament d'Educació de la Generalitat preveu que tots els centres educatius comencin classes de forma presencial, amb mesures per minimitzar la propagació de la COVID-19. Així, els centres s'organitzen mitjançant grups de convivència estable i mantenen l'ús de mascareta i la higiene.
 
Fuente: Ajuntament de Sant Joan Despí