Promoció del producte agrícola de proximitat i temporada

Producte agrícola de proximitat i temporada

Almenys 26 comerços de venda de fruites i verdures i 28 establiments de restauració participen en una iniciativa de

l’Ajuntament de Viladecans per fer més visibles els productes dels camps locals, a través de la nova marca 'Producte de Viladecans'. A més de tenir un distintiu a la botiga, bar o restaurant que identifica que es disposa de fruites i verdures de cultiu local, l’Ajuntament ha elaborat uns adhesius que identifiquen el producte i uns grans cartells indicadors per destacar el missatge.

La campanya de promoció del producte agrícola de proximitat i temporada de Viladecans va ser presentada per l’alcalde Carles Ruiz, la regidora de Comerç Carme Gimeno, el president de la Cooperativa Agrícola de Viladecans, Carles Faura, i representants de la Xarxa Comercial, Gremi d’Hostaleria de Viladecans i Mercats de Viladecans, el divendres 3 de desembre, a la rambla de Modolell, on es va instal·lar un aparador de la Cooperativa Agrícola de Viladecans per a la venda directa de productes del camp.

L’acció busca donar més visibilitat a la feina del camp i portar-la en més quantitat i a més comerços, que alhora guanyen atractiu en apostar pel producte de proximitat i qualitat. A més, permet a les persones compradores conèixer els productes de km 0, frescos i de temporada per apostar per la seva compra, que també és positiva per lluitar contra el canvi climàtic en evitar els transports de llarg recorregut.

Altres accions que la campanya desenvolupant són la creació d’un espai web específica sobre el producte de Viladecans dins del web municipal, on es podran adquirir les fruites i verdures, i la creació de publicacions a les xarxes socials, així com l’organització de tastos i demostracions de cuina protagonitzades per aliments locals.

La campanya es desenvolupa dins el Pla municipal de Reactivació de Viladecans, compta amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona i està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu en el marc dels Programes de Suport al Desenvolupament Local.

Fuente: Ajuntament de Viladecans