Del 13 al 15 de maig, torna la màgia dels titelles a Gavà

Del 13 al 15 de maig, torna la màgia dels titelles a Gavà

. El Festival Internacional de Titelles recupera el format prepandèmia amb una programació plena de propostes al carrer

per a tots els  públics, especialment el familiar. 

. El certamen recupera la presència internacional amb companyies  de Bèlgica i Itàlia que compartiran cartell amb espectacles de  proximitat 

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, i el president de Xarxa Gavà, Jaume  Amigó, han presentat avui la 31a edició del Festival Internacional de Titelles de  Gavà, que del 13 al 15 de maig celebrarà la seva 31a edició.  

Després de la suspensió l’any 2020 i de les restriccions de l’any passat a causa  de la Covid-19, el Festival recupera enguany tots els elements que l’han  convertit en un esdeveniment de referència en la cultura artística dels  titelles i el teatre d’objecte en tots els seus vessant i expressions, gràcies a  un acurat disseny de continguts per a tots els públics, especialment el familiar. 

L’alcaldessa ha destacat que “Gavà continua apostant per aquest festival que  dona la il·lusió i l’alegria als més petits des de fa tres dècades. I en aquesta  edició, ho farem amb una quarantena de propostes, entre elles les de la  companyia local La Roda, cosa que ens alegra molt”. 

Gemma Badia també ha remarcat que “després d’una Fira i d’un Temps  d’Espàrrecs de festa i tradició, arriba el moment dels nens i nens de Gavà.  Els portarem màgia, il·lusió i els farem riure, perquè han patit molt, directa  i indirectament les conseqüències de la pandèmia, i tenen ben merescut 

tenir el seu espai. Un festival molt fonamentat també en la transmissió de  valors i la pedagogia”. 

El Festival està coorganitzat entre l’Ajuntament i Xarxa Gavà, membre de la  Fundació Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya Aquesta darrera és  l’encarregada de desenvolupar el programa, tant pel que fa a la selecció dels  continguts artístics com a la part vinculada a la coordinació de la producció de  l’esdeveniment, així com el personal de suport.  

El seu president, Jaume Amigó, ha afirmat que “enguany el Festival recupera  la normalitat, tant pel que fa a les dates, com al seu caràcter internacional amb companyies d’arreu”.  

Amigó ha afegit que l’objectiu d’aquesta 31 edicio “és omplir al màxim els  carrers i places de la ciutat, que sigui un cap de setmana de festa. I per  això hem prioritzat els espectacles a l’aire lliure, amb vuit espais escènics fixes i propostes itinerants al centre de Gavà, perquè la gent passejant trobi actuacions i visqui un Festival que, a través de la cultura, contribuirà a la  promoció de la solidaritat i de la cultura de la Pau”. 

Més carrer, més propostes 

Així, durant tres dies, els titelles tornaran a prendre places, parcs i carrers de Gavà. Gran part dels espectacles es tornaran a celebrar a espais a l’aire  lliure -amb escenaris al Parc de la Torre Lluc, la plaça Major i la plaça de Josep  Tarradellas- i es recuperen les instal·lacions interactives i muntatges  itinerants que convidaran a la participació i a la festa. L’Espai Maragall i el  Casal Municipal de Cultura American Lake acolliran les propostes més teatrals. 

El festival amplia l’oferta d’espectacles, tots gratuïts, i el nombre de  funcions per arribar al major nombre de públic, especialment el familiar. 

Companyies de Bèlgica i d’Itàlia compartiran cartell amb produccions del territori. Perquè en aquesta edició es prioritzen les companyies de km.0, amb  l’objectiu de contribuir a revifar el sector, profundament afectat per les  circumstàncies derivades de la COVID. 

I un dels màxims exponents de l’oferta de proximitat és la companyia local  La Roda Produccions, que per primera vegada incorpora titelles gegants en  els seus musicals. Serà amb l’obra “El Joan sense por”, que s’estrenarà el matí  de diumenge 15 a l’Espai Maragall com un dels espectacles destacats del  festival.

Altres propostes rellevants per la seva singularitat i potencia artística són les  següents: “Giravolta Titelles” de Galiot Teatre (Catalunya); “Traps” d’Efímer  (Catalunya); “Roulettes” de la companyia eLe (Catalunya); “Octtaph” i “Ottfriedt”,  dos espectacles itinerants de la companyia Les contes d’Asphaldt (Bèlgica);  “Manoviva” de Girovago e Rondella (Itàlia); “Núvol gris, gras i gros”, de Teatre al  Detall (Catalunya); “El carruaje de los sueños de Andersen”, de la companyia  Ángeles de trapo (Andalusia), “ECO” d’Ymedioteatro (Andalusia), i “Camells,  camí a l’oasi” de la companyia catalana Xarop de Canya, un espectacle itinerant  que clourà el festival. 

Ambient titellaire 

Els comerciants se sumen a la celebració del Festival Internacional de  Titelles decorant els seus aparadors amb motius relacionats amb aquests  personatges màgics a partir del 6 de maig. La decoració es farà durant el cap  de setmana del 4 i 6 de juny i estaran posats fins al final del festival. És previst  que més de 40 botigues decorin els seus aparadors, una xifra superior a la  registrada en passades edicions. 

Enguany es potencia encara més la difusió del festival als canals virtuals.  També a través de pancartes, cartelleria i programes de mà, i es reforça l’ús de  codis QR per poder consultar la programació en qualsevol moment. 

Més informació a: festivaltitellesgava.cat

Fuente: Ajuntament de Gavà