La 53a edició de la Fira de Sant Isidre i 22a Mostra d’Entitats incrementa l’espai gastronòmic amb la Terrassa de Fira

Mostra d’Entitats incrementa l’espai gastronòmic amb la Terrassa de Fira

L'alcalde Carles Ruiz i el president de la Cooperativa Agrícola de Viladecans, Carles Faura, inauguraran la 53a edició de la Fira de Sant Isidre-22a Mostra d'Entitats, aquest dissabte, dia 18 de maig, a les 11 hores, a l’edifici Cúbic (passeig de la Marina, 31). La Fira se celebrarà al passeig i parc de la Marina, la plaça de la Mediterrània i l'edifici Cúbic. Serà un aparador de l'activitat econòmica i associativa de la ciutat, però enguany posa l’accent en el potencial de la gastronomia local, amb la creació de la Terrassa de la Fira, un gran espai gastronòmic i lúdic a la plaça de la Mediterrània. No faltaran a la cita el tradicional Concurs-Exposició de Fruits del Camp, amb les tradicionals paneres dels productes de l’horta del Parc Agrari i el Mercat de Pagès; el Carrer del Comerç Local, amb 30 establiments de proximitat mostraran els seus productes, o l’estand municipal, dedicat enguany a les dues missions de l’estratègia 2030 de la ciutat: l'abandonament escolar zero i ser una ciutat neutra en emissions.
 
El producte de l'horta local serà el protagonista de les tapes de l'espai gastronòmic “La Terrassa de la Fira”, que formaran l’oferta de restauradors, tallers i showcookings, i per descomptat del Mercat de Pagès, que tornarà a posar a l’abast dels visitants un lot de productes per només 6 euros. Deu restauradors de la ciutat oferiran tapes o begudes: el restaurant de Can Batllori, el Rebost d’en Txiki, Mamut, Cal Mingo, Leben Cafè, brunch i més, Vilateca, Vins i Caves Aribau, Bö, Can Martí i La Bodegueta. Hi haurà també tallers i demostracions de cuina, tastos de cervesa i vins. Els nens i nenes podran gaudir d'activitats, tallers i un espai de jocs gegants inclusius (de 10.30 a 12.30 hores i de 18 a 20 hores), que forma part de l’estratègia Viladecans em Cuida, l’aposta municipal per potenciar el benestar del veïnat treballant amb una mirada comunitària i projectes innovadors.
 
L’estand municipal viatja cap a la Viladecans del 2030
 
L'estand municipal s'omplirà d'activitats per transmetre com serà aquesta aventura, amb els seus reptes, projectes i eixos estratègics basats en l'Estratègia 2030. Un viatge enfocat a assolir les dues missions de ciutat: l'abandonament escolar zero i ser una ciutat neutra en emissions. A l'estand també es podrà descobrir la Casa de les Abelles i com l'Ajuntament està engegant el projecte Viu Verd per renaturalitzar la ciutat, finançat amb Fons Next Generation. Hi haurà uns plafons que funcionaran a manera de laboratori per detectar com es percep la biodiversitat, i també s'hi oferiran dos tallers de descoberta d'aus urbanes. Tampoc faltaran a l'estand tallers infantils. Els infants que visitin l'estand institucional podran gaudir de quatre tallers diferents. Aquestes activitats necessiten inscripció prèvia, a l'espai d'Informació de l'estand, i es realitzen cada 30 minuts: dissabte 18, de 12 a 14 hores i de 16 a 20.30 hores, i diumenge 19, de 10 a 14 i de 16 a 20.30 hores.
 
62 entitats i una setantena d’activitats a la Mostra
 
A la 22a Mostra d’Entitats participaran 62 associacions, onze més que l’any passat, amb expositor, amb la demostració de les seves activitats habituals o convidant la ciutadania a participar en tallers i jocs. Centenars de persones donen vida a paradetes, exhibicions o tallers perquè qui vagi aquells dos dies al parc de la Marina sàpiga que la ciutat té un teixit associatiu potent i cohesionat. Un dels moments més esperats arribarà aquest dissabte, 18 de maig, amb el #RepteSantIsidre, que aquest any se celebrarà amb una performance participativa per preparar entre tots i totes la maleta per al viatge #ViatgeAmbLesEntitats, fent equip en aquesta aventura.
 
 Les entitats oferiran, durant els dos dies de la Mostra, més d’una setantena d'exhibicions o tallers. L’escenari del Llac tornarà a ser el lloc de trobada d’un gran nombre d’entitats veïnals, esportives i culturals, amb exhibicions i espectacles diversos, i l’escenari de la Mostra acollirà activitats participatives per a totes les edats.
 
Nou Carrer del Comerç Local
 
 La Fira és un bon moment per descobrir productes i serveis dels comerços i les empreses. La cita, que ha sabut mantenir el seu costat més tradicional adaptant-se als nous temps –i els que vindran–, reuneix aquest any mig centenar de negocis, la majoria locals, que mostraran els seus productes estrella al passeig de la Marina. Alimentació, moda, indústria, llar, automoció, enginyeria i serveis personals, entre d'altres, fan que la Fira de Sant Isidre reuneixi una gran diversitat d'empreses de molts sectors. També, el teixit comercial convertirà la plaça de la Mediterrània en un gran aparador.
 
I és que la Fira estrena enguany el Carrer del Comerç Local, un espai singular on prop de 30 botigues de proximitat de diferents sectors oferiran els seus productes, amb el suport de la Xarxa Comercial de Viladecans. També es realitzaran sortejos amb La Ruleta de Premis Locals, que en diferents moments del dia repartirà obsequis entre els qui visitin l'espai amb la dinamització de la plataforma local Compra 08840.
 
La moda també serà protagonista amb un shooting de models que acostaran a tothom la roba, sabates i complements en tendència a través d'una mirada diferent. També estudiants de batxillerat de l'institut Josep Mestres mostraran les creacions de moda dels seus projectes de fi de curs, enguany inspirades en l'arquitectura Bauhaus i les seves formes geomètriques.
També com a novetat, la Fira tindrà un espai d'exposició de cotxes elèctrics, que podran provar-se. Les persones interessades podran concertar cita en el estand de concessionaris i marques per posar-se així al volant d'un d'aquests vehicles.