Detinguts dos homes per robar 82 telèfons mòbils

Detinguts dos homes per robar 82 telèfons mòbils

. Gràcies a la perícia dels controladors d’accessos que havien vist sortir amb pressa del local dos joves, van sospitar perquè

es movien amb dificultat per dur unes jaquetes llargues amb moltes butxaques 

. Els investigadors ja han aconseguit retornar 43 aparells als seus legítims propietaris i continuen la tasca de localització de les víctimes del furt

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Gavà van detenir, el diumenge 5 de desembre, dos homes de nacionalitat espanyola, de 19 i 22 anys, com a presumptes autors d’un delicte de furt.

Els fets van succeir el mateix dia quan els agents de la comissaria de Gavà van ser alertats que a l’interior d’una discoteca de Viladecans hi havia furtadors de mòbils.

Les dotacions policials es van adreçar al lloc i van contactar amb el personal de seguretat de l’establiment que tenien retinguts dos nois amb una gran quantitat de mòbils.

Gràcies a la perícia dels controladors d’accessos que havien vist sortir amb pressa del local els dos joves i que aquests portaven unes jaquetes llargues amb moltes butxaques i es movien amb dificultat.

Els agents van comprovar que duien les jaquetes plenes de mòbils sostrets a l’interior del local amb un total de 82 mòbils d’alta gamma.

Finalment els agents davant les evidències van detenir els dos joves com a presumptes autors d’un delicte de furt.

Els arrestats van passar a disposició judicial i el jutge en funcions de guàrdia va decretar la llibertat amb càrrecs dels dos detinguts.

Els investigadors ja han aconseguit retornar 43 aparells als seus legítims propietaris i continuen la tasca de localització de les víctimes del furt.

Recomanacions del cos de Mossos d’Esquadra

Les persones que habitualment es dediquen a robar mòbils, normalment intenten, un cop sostret el telèfon, extreure la targeta SIM, per tal de dificultar el rastre i localització del seu propietari legítim.

És molt important per a la recuperació del mòbil en cas de sostracció conservar els números d’IMEI o la caixa original on consta. Per saber quin número d’IMEI té un telèfon mòbil, només cal marcar al teclat *#06#

És recomanable que quan s’assisteix a un esdeveniment amb molta afluència de gent, es mantingui les pertinences controlades en tot moment. Es posin les motxilles al davant, els objectes de valor en cremalleres interiors de les bosses i, si es porta a la butxaca del pantaló, que sigui a la davantera.

Per tal de poder retornar els telèfons cal que aquelles persones que els hi hagin sostret presentin denúncia a qualsevol comissaria de Mossos d’Esquadra aportant el número d’IMEI del telèfon sostret.

En cas que a algú hagi estat víctima d’un furt durant aquest cap de setmana a la discoteca de Viladecans, pot presentar denúncia a qualsevol comissaria dels Mossos d’Esquadra, i es poden posar en contacte amb la comissaria de Gavà.

En cas d’emergències, cal trucar al 112.

Fuente: Mossos d´Esquadra