Detenen tres joves per set robatoris violents

Detenen tres joves per set robatoris violents

L’objectiu dels lladres, que utilitzaven la violència i la intimidació, era endur-se el telèfon mòbil de les víctimes

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria d’Esplugues de Llobregat van detenir, el dijous 23 de desembre, tres menors d’edat com a presumptes autors de set robatoris amb violència i intimidació.

La investigació es va iniciar a començaments del mes de novembre quan els investigadors van tenir coneixement d’un robatori amb violència i intimidació, a un menor d’edat, a Esplugues de Llobregat. Els autors del fet havien abordat la víctima per darrera, fent-lo caure al terra, amb la intenció de sostreure el telèfon mòbil.

Durant els mesos de novembre i desembre, els investigadors van tenir coneixement d’altres fets similars, a Esplugues de Llobregat i a Sant Just Desvern. Els autors dels fets, tres joves, sempre actuaven amb el mateix modus operandi, abordaven les víctimes, principalment menors d’edat, pel darrera, utilitzant la violència i la intimidació per tal d’aconseguir el seu objectiu, el seu telèfon mòbil. Cal esmentar que els lladres en alguns casos també havien utilitzat una arma blanca per intimidar les víctimes.

Gràcies a les gestions d’investigació, els agents van aconseguir identificar els presumptes autors, tres menors d’edat, que ja havien estat detinguts el 22 de novembre, per uns fets similars.

Els investigadors van aconseguir acreditar la seva participació en set robatoris violents a Esplugues de Llobregat i a Sant Just Desvern i finalment, el 23 de desembre van ser detinguts.

Els joves han passat a disposició de Fiscalia de Menors.

La investigació continua oberta i no es descarta la seva participació en altres robatoris violents.

Un mosso fora de servei deté un jove per un robatori violent a Esplugues de Llobregat

En una altra actuació, uns dies abans, concretament el 7 de desembre, un Mosso d’Esquadra fora de servei va aconseguir detenir l’autor d’un robatori violent a Esplugues de Llobregat.

L’agent va observar com un jove forcejava amb una dona, li donava una empenta, fent caure la dona al terra, i li treia el mòbil de les mans. Immediatament, l’agent va sortir corrents darrera del lladre fins que va aconseguir aturar-lo i retenir-lo a l’interior del parc Onze de Setembre fins a l’arribada de les dotacions policials.

El jove, de nacionalitat espanyola, de 20 anys i veí de l’Hospitalet de Llobregat va passar a disposició judicial i el jutge en funcions de guàrdia va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

La unitat d’investigació de la comissaria d’Esplugues de Llobregat continua la seva tasca d’investigació i no es descarten noves detencions.

Fuente: Mossos d´Esquadra