Desmantellen una plantació de marihuana a Sant Boi

Plantació de marihuana a Sant Boi

. A l’interior del local es van localitzar 900 plantes de marihuana i 4.000 esqueixos destinats al subministrament d’altres

cultivadors de marihuana

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la Unitat de Investigació de la comissaria de Sant Boi de Llobregat, van detenir, dilluns 24 de gener, quatre homes i una dona, d’edats compreses entre els 18 i els 43 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i per un delicte de defraudació de fluid elèctric.

La investigació es va iniciar el passat mes de desembre quan els investigadors van tenir coneixement que en un local ubicat en el carrer Sant Joan Bosco de Sant Boi de Llobregat podria haver una plantació de marihuana de certa rellevància.

Les indagacions realitzades pels investigadors van confirmar els indicis inicials sobre la existència de la plantació de marihuana, així com van permetre identificar el responsable de la mateixa, un home amb antecedents per la mateixa tipologia de delictes que els investigats.

Finalment, el 24 de gener els investigadors van fer una entrada i registre al local, on van localitzar  900 plantes de marihuana i més de 4000 esqueixos, distribuïts entre les diferents estances en que havia estat compartimentat el local.

Així mateix, en el local els investigats havien instal·lat un sistema elèctric molt sofisticat, amb filtres industrials de carboni, làmpades de llums, 46 transformadors i 7 ventiladors combinats amb un sistema d’irrigació de plantes i estris pel cultiu herbari, destinats a obtenir de forma intensiva collites de marihuana, en un espai indoor.

I com és habitual en aquests tipus de plantacions il·legals, els investigadors també van poder comprovar que tota aquesta infraestructura productiva era connectada de forma fraudulenta a la xarxa elèctrica.

Davant les evidències, els agents van detenir les cinc persones responsables de la plantació com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues i per un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Els arrestats van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Fuente: Mossos d´Esquadra