Detenen el responsable de tres botigues de compravenda d'or

Detenen el responsable de tres compravenda d'or

  • ·En el moment de la seva identificació portava quasi un quilo d’or en joies de procedència no registrada

. Algunes joies consten denunciades com a sostretes en robatoris amb força a domicilis i d’altres en robatoris violents a la via pública, tipus estrebada 

. Els investigadors han recuperat més de 300 joies, valorades en 41.000 euros, i les que encara no ha estat possible retornar als seus legítims propietaris resten exposades al web de Mossos d'Esquadra per facilitar que les víctimes puguin reclamar-les

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de l’Hospitalet de Llobregat van detenir el passat 31 de gener un home de 50 anys, com a presumpte autor d’un delicte de receptació.

La detenció es va fer en el marc d’un dispositiu de prevenció de robatoris amb força a domicilis en el barri de La Florida de l’Hospitalet de Llobregat quan els agents van observar com un home s’adreçava a un pàrquing amb una actitud erràtica.

Els mossos van identificar l’home i durant l’escorcoll li van localitzar, en una petita motxilla que portava, dues bosses plenes de joies, la procedència de les quals no podia acreditar.

L’home va argumentar als mossos que regentava tres botigues de compravenda d’or, una a Barcelona i dues més a l’Hospitalet de Llobregat, i les joies procedien de la seva activitat comercial.

Aquest tipus de comerç té per llei l’obligació de disposar un llibre registre on queden reflectides les transaccions de compravenda del preuat metall, per a evitar les compres il·legals i facilitar la localització de joies i objectes sostrets.

Es va comprovar que l’home identificat no havia fet cap assentament d’entrada de les joies comissades ni podia legitimar de cap forma el seu origen, motiu pel qual el van detenir per un delicte de receptació.

Les més de 200 joies que portava a les dues bosses tenien un pes de quasi un quilogram d’or i un preu al pes de més de 30.000 euros.

Posteriorment, una vegada analitzades les joies, els investigadors van comprovar com gran part de les joies comissades constaven com a denunciades en robatoris amb força a interior de domicili i d’altres, les trencades, eren susceptibles d’haver estat robades mitjançant una estrebada a la via pública, fet que va refermar l’indici inicial que el detingut comprava joies procedents de tot tipus d’il·lícits penals, sense demanar cap tipus de documentació ni origen de les joies als venedors.

La investigació al voltant de l’activitat del detingut va continuar i, el passat 8 de febrer, els investigadors van comissar un segon lot de joies sostretes, amb un pes de quasi 300 grams d’or. D’aquesta manera, en conjunt s’han recuperat més de 300 joies, valorades al pes en 41.000 euros.

Aquelles que no ha estat possible hores d’ara retornar als seus legítims propietaris resten exposades al web de Mossos d'Esquadra, https://mossos.gencat.cat/ca/serveis_i_tramits/col.laboracio-ciutadana/objectes-recuperats on mitjançant la recerca específica “operació Calcuta” les víctimes poden reconèixer i recuperar-les.

El detingut va passar a disposició judicial i el jutge en funcions de guàrdia va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

La investigació resta oberta i no es descarten més detencions.

Fuente: Mossos d´Esquadra