Desarticulat a Barcelona un entramat criminal dedicat al cultiu i tràfic de marihuana

Desarticulat un entramat criminal dedicat al cultiu i tràfic de marihuana

. En un operatiu conjunt amb agents de l’Agència Tributària i la Guàrdia Urbana de Barcelona, s’han detingut deu persones i s’han intervingut més de 4.000 plantes, diners, estris per la manipulació de la droga  i dues armes de foc reals i una detonadora
. L’organització disposava de diferents cultius indoor  a Barcelona, Sant Vicenç dels Horts, el Vendrell i Olesa de BonesValls

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra, conjuntament amb agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona i del servei de vigilància duanera de l’Agència Tributària han desarticulat una organització criminal dedicada al tràfic de marihuana. L’operatiu conjunt ha permès detenir deu membres de l’entramat criminal i realitzar vuit entrades i escorcolls a Barcelona, Sant Vicenç dels Horts, el Vendrell i Olesa de Bonesvalls.

La investigació es va iniciar el mes d’octubre passat, quan la Guàrdia Urbana de Barcelona va detectar que en una nau industrial del districte de Sants-Montjuïc hi hauria instal·lada una plantació de marihuana. Fruit de les indagacions policials, , els investigadors van constatar que a la nau hi havia una plantació de marihuana, la qual estava controlada per una organització integrada per una desena de persones, de nacionalitat espanyola, dedicades al cultiu indoor de marihuana i a la seva venda i distribució. Dins l’organització cadascuna de les persones tenia assignat un rol i unes tasques concretes per tal de distribuir la droga.

A més els agents van constatar que l’organització disposava d’altres cultius indoor repartits en diferents punts del territori, i que per traslladar les plantes un cop recollides feien servir furgonetes llogades.

Fruit de la investigació, els agents van constatar que a la principal nau investigada, al districte de Sants- Montjuïc, el corrent elèctric registrat per la companyia elèctrica era extremadament alt, la qual cosa va fer pensar que la plantació podria estar a punt de ser recollida per tal d’iniciar-se la seva distribució. En aquest sentit, es calcula que les factures mensuals de la llum eren desmesurades arribant a ser de milers d’euros.

A més, la investigació es va precipitar després de detectar-se unes filtracions d’aigua en pisos de diversos veïns i comprovar que la canonada del gas estava molt propera a la del cablejat elèctric, la qual cosa accentuava el risc que es produís un incident greu.

A primera hora d’aquest matí, s’ha iniciat el dispositiu policial amb 9 entrades a Barcelona i tres a Sant Vicenç dels Horts, el Vendrell i Olesa de Bonesvalls.

Els detinguts passaran a disposició judicial durant els propers dies.