caenes
Publicidad FERIA DE ESPARRAGOS DE GAVA 2024

Noticias del Baix

Image
Image
Image
Image
Detenen traficant de drogues reclamat per les autoritats franceses

Detenen traficant reclamat per les autoritats franceses

. Formava part d’un grup criminal que hauria realitzat diferents enviaments

internacionals de droga mitjançant combois entre el febrer de 2020 i l’agost del 2021

. Al detingut el va identificar una patrulla de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona, tot i que l’any 2019 va fugir d’un control policial a gran velocitat

. L’Audiència Nacional va decretar el seu ingrés provisional al centre penitenciari de Soto del Real a l’espera que es faci efectiva l’ordre d’extradició

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra del Grup de Recerca Activa de Fugitius de la Unitat d’Entorn Penitenciari van detenir el passat 7 de setembre a la població de Castelldefels un ciutadà francès de 59 anys, sense antecedents policials al nostre país.

Aquesta persona tenia vigent una Ordre Europea de Detenció i Entrega (OEDE) emesa per les autoritats franceses per un delicte continuat de tràfic de drogues, ja que el recercat formava part d’un grup criminal que hauria realitzat diferents enviaments internacionals de droga mitjançant combois entre el febrer del 2020 i l’agost del 2021.

El desembre de l’any 2019 l’investigat ja va fugir d’una dotació policial de trànsit a Girona quan intentava aturar-lo mentre conduïa amb excés de velocitat. Les gestions practicades posteriorment per l’Àrea Regional de Trànsit de Girona amb les autoritats policials de França van permetre confirmar la identitat del conductor del vehicle.

Una vegada identificat i assabentats de la OEDE, els investigadors GRAF el van ubicar a una casa situada a la localitat de Castelldefels, on residia. L’Investigat ocultava de manera sistemàtica els seu rostre amb gorra i ulleres de sol per dificultar que se’l reconegués. A més, com és habitual en aquests casos, no tenia cap propietat al seu nom, ni figurava en cap registre oficial, amb la intenció de dificultar la seva localització.

Així doncs, el 7 de setembre de 2022, es va establir un dispositiu que va finalitzar amb la detenció del recercat a les rodalies del seu domicili quan sortia a fer esport.

Al dia següent el detingut va ser traslladat a Madrid a disposició del Jutjat Central d’Instrucció de l’Audiència Nacional de Madrid, que va decretar el seu ingrés provisional al centre penitenciari de Soto del Real a l’espera de que es faci efectiva l’ordre d’extradició al país que el reclamava.