Detenen infraganti dos homes especialitzats en robatoris amb força

Detenen dos homes especialitzats en robatoris amb...

Els presumptes autors, que no tenien antecedents policials, passejaven pel barri com si fossin veïns

de la zona i compraven barres de pa on camuflaven a l’interior les eines necessàries per forçar els domicilis

  • · Un cop lluny de la zona on actuaven feien la selecció dels objectes sostrets, i se’n desfeien de tots aquells que els podien relacionar directament amb el robatori, o que tenien poca sortida al mercat negre
  • · Els investigadors de la Divisió d'Investigació Criminal els atribueixen 6 robatoris a les poblacions de Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Sabadell i Terrassa

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal, han detingut dues persones als quals presumptament se’ls atribueixen sis robatoris especialitzats a domicilis a les poblacions de Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Sabadell i Terrassa, a banda d’un delicte contra la salut pública.

A mitjans del mes setembre de 2022 la unitat de la DIC especialitzada en robatoris amb força a domicilis es va fer càrrec de la investigació d’un robatori a un habitatge a la localitat de Sant Feliu de Llobregat, atenent a l’alt grau d’especialització dels autors.

Un intent de robatori frustrat, permet identificar el grup

Fruit de primeres gestions els investigadors van localitzar un vehicle que, quan van succeir els fets, es trobava a la zona i realitzava moviments anòmals. També van tenir coneixement que deu dies desprès es va produir un robatori en grau de temptativa a un domicili al mateix carrer, però els autors no van poder consumar el robatori perquè havien estat sorpresos per un testimoni i van fugir.

Aquest fet va permetre acotar la possible identitat dels autors. Els usuaris del vehicle eren dues persones que no tenien antecedents policials, tot i que presumptament es desplaçaven per diverses ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona amb l’objectiu de cometre robatoris de les mateixes característiques.

Amagaven eines per forçar portes a barres de pa

Els investigats, cada matí entre les 10 i les 13 hores es desplaçaven per diferents localitats, com Sabadell, Terrassa, Sant Cugat, San Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat i Barcelona.

Un cop baixaven del vehicle tapats amb gorres i vestint ulleres de sol o ulleres de veure, però sense graduació, per evitar ser reconeguts, s’adreçaven a un supermercat proper on compraven una barra de pa. De manera tranquil·la, passejant pel barri com si fossin veïns de la zona, retornaven al vehicle i camuflaven les eines per forçar les portes a l’interior de la barres de pa.

Un cop preparats, continuaven les seves passejades mentre observaven el blocs de pisos a l’espera de trobar-ne un òptim per violentar. Un cop seleccionat un, accedien a l’interior dels blocs utilitzant, o bé el mètode de “la relliscada”, o bé, aprofitant la sortida o accés d’algun veí de la finca.

Una vegada a l’interior estudiaven els elements de seguretat de les portes i valoraven si eren accessibles o no. Si consideraven que sí, forçaven la porta i mentre es quedava i regirava el domicili, l’altre tornava al vehicle, agafava una motxilla i tornava altra vegada al domicili. Posteriorment, i després d’assegurar que no hi havia presència policial ni testimonis per la zona, pujava, carregaven la motxilla i abandonaven el lloc de manera diligent.

Un cop lluny de la zona on actuaven, i en la mateixa fugida, s’aturaven en algun punt que consideraven segur i feien la selecció dels objectes sostrets. Tots aquells objectes que els podien relacionar directament amb el robatori, o bé, que consideraven que tindrien poca sortida al mercat negre, els llençaven.

Detenció infraganti

Finalment, els investigadors van poder acreditar un total de 6 robatoris amb força a les poblacions de Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Sabadell i Terrassa.

El 15 de novembre, en l’últim fet que se’ls atribueix, els dos autors van ser detinguts in fraganti per agents de la Unitat Central de Robatoris amb Força de la DIC, en el marc d’un dispositiu de localització posterior al robatori. A la detenció portaven diferents elements d’ocultació de la cara, i portaven també barres de pa on amagar les eines.

Per altra banda, en el transcurs de la investigació, els agents van intervenir un paquet d’enviament internacional realitzat per un dels autors amb més d’un quilogram de cocaïna al seu interior.

Un cop van passar a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Barcelona, aquest va decretar l’ingrés a presó dels dos detinguts.