Detenen una dona per furtar i estafar a quatre persones d’edat avançada

Detenen una dona per furtar i estafar a quatre persones d’edat avançada

. La detinguda feia vigilància en els entorns de les entitats bancàries on buscava les seves víctimes, persones d’edat avançada

i vulnerables, que acabaven de fer un reintegrament als caixers

 Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria d’Esplugues de Llobregat van detenir el passat dimarts, 21 de febrer, una dona de 40 anys, com a presumpta autora de quatre delictes de furt i quatre delictes d’estafa bancària a persones d’edat avançada. Així mateix els investigadors de Sant Boi de Llobregat la van detenir per un cinquè furt i delicte d’estafa amb el mateix  al seu municipi.

 La investigació es va iniciar el mes de novembre quan els investigadors van tenir coneixement de diversos furts i estafes a gent gran, a la sortida d’entitats bancàries al municipi d’Esplugues de Llobregat.

 Els investigadors van comprovar que el  sempre era el mateix i que es podria tractar de la mateixa persona. L’autora feia vigilància en els entorns de les entitats bancàries on buscava les seves possibles víctimes, persones d’edat avançada i especialment vulnerables amb poca mobilitat.

 L’estafadora s’apropava a les seves víctimes mentre treien diners dels caixers automàtics amb la intenció d’observar el codi d’identificació personal de les seves targetes. Posteriorment, a la sortida del banc, les seguia fins aconseguir sostreure el moneder o la targeta. Finalment, anava a l’entitat bancària més propera on treia del compte corrent de la víctima la màxima quantitat de diners.

 Gràcies a les gestions d’investigació, les imatges enregistrades per les càmeres de seguretat i la col·laboració amb la resta d’unitats d’investigació del territori, els agents van comprovar que la persona investigada, una dona amb antecedents, podria estar implicada en altres fets de la mateixa naturalesa a diferents municipis propers.

 Finalment, el 21 de febrer, agents de Sant Boi de Llobregat que realitzaven un patrullatge preventiu a les zones comercials i entitats bancàries del municipi van localitzar i detenir la persona investigada quan intentava buscar una nova víctima.

 A la detinguda se l’acusa de quatre estafes comeses a Esplugues de Llobregat i un cinquena a Sant Boi de Llobregat.

 L’arrestada va passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs.