Estrebades de bosses de ma mentre circulaven a gran velocitat per les voreres

Estrebades de bosses de ma mentre circulaven a gran velocitat per les voreres

. Algunes de les víctimes eren persones d’avançada edat, i concretament en un dels robatoris eren una parella de 85 anys

que van patir diverses fractures de gravetat en caure a terra per l’estrebada.

. Els detinguts feien servir diferents motocicletes sostretes per fer les estrebades, excepte en un dels robatoris en que ho van fer a peu i van exhibir a la víctima una arma blanca quan aquesta els va seguir

. Els robatoris es van produir a Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat i Sant Just Desvern

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de les Unitats d'Investigació del districte de Sants-Montjuïc i Sarrià de Barcelona juntament amb la Unitat d'Investigació d'Esplugues de Llobregat, van iniciar una investigació per a esclarir cinc robatoris amb violència que tenien característiques comunes, i que va conduir a la detenció el dia 19 d’abril d’un home de 42 anys amb nombrosos antecedents policials per fets similars i un altre de 33 anys com a presumptes autors de quatre robatoris violents en via pública entre gener i febrer de 2023, i un posterior del més d’abril, comesos a Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat i Sant Just Desvern.

La investigació es va iniciar després que els Mossos detectessin quatre robatoris amb violència que tenien característiques comunes. Les primeres gestions que van dur a terme van permetre establir una línia d’investigació centrada en l’autoria d’un individu que actuava seguint un patró d’actuació coincident.

Motocicletes sostretes per cometre els robatoris

L'atracador de 42 anys d’edat feia servir motocicletes robades amb les quals, quan localitzava la víctima, circulava a gran velocitat per la vorera i s’hi acostava per estrebar la bossa de mà i fugir del lloc. En un dels casos va arribar a arrossegar durant uns metres, una dona de 58 anys, i en un altre va provocar lesions a una parella de persones de 85 anys que van patir diverses fractures de gravetat.

Obtenia targetes bancàries que feia servir pocs moments després per fer pagaments en establiments i telèfons mòbils que revenia, entre d’altres objectes.

Les denúncies presentades per les víctimes van permetre determinar que en tres dels robatoris hi va participar una segona persona. En un dels robatoris, durant la fugida van tenir un accident, van abandonar la motocicleta al lloc i els va caure un dels seus telèfons personals a terra.

Només en un cas van fer el robatori mentre anaven a peu i en passar per davant d’una discoteca van estrebar la bossa de ma d’una noia de 23 anys que els va seguir, moment en el qual un dels dos autors va amenaçar-la amb una arma blanca per ordenar-li que deixés de seguir-los.

La investigació del darrer robatori succeït el dia 18 d’abril va permetre identificar l’altre autor ja que la motocicleta utilitzada, que també estava sostreta, va ser localitzada el dia següent a Barcelona i es va detenir el conductor, un home de 33 anys. Aquest mateix dia a la sortida del seu domicili es va detenir un altre home de 42 anys d’edat que és la persona que presumptament va participar en tots els fets delictius, i posteriorment es va fer una entrada i escorcoll al seu domicili en la qual hi van trobar diverses peces de roba de les utilitzades durant els robatoris i una bossa de mà relacionada amb algun robatori.

El detinguts van passar a disposició judicial el divendres 21 d’abril i el jutge va decretar l’ingrés a presó provisional del detingut de 42 anys i la llibertat amb càrrecs de l’altre.

Fuente: Mosso d´Esquadre